Vaikuta vallanpitäjiin – järjestölobbaajan opas

Tiia Kontkanen & Sini Niva: Vaikuta vallanpitäjiin – Järjestölobbaajan opas, 2018. 2. painos 2019.

Vaikuta vallanpitäjiin – järjestölobbaajan opas -julkaisu kokoaa yhteen tietoa siitä, mitä lobbaaminen on, miten sitä voi tehdä ja ketkä ovat hedelmällisiä lobbaamisen kohteita niin eduskunnan kuin kuntien päätöksenteossa. Opas sisältää tehtäviä ja kysymyksiä, joiden tarkoituksena on auttaa lukijaa asioiden omaksumisessa ja oman lobbaustyön edistämisessä.

Julkaisu on koostettu erityisesti punavihreille puolue- ja järjestötoimijoille, jotka ovat kiinnostuneita vaikuttamaan ja osallistumaan demokraattiseen päätöksentekoon Suomessa erilaisia asiantuntijuusrooleja hyödyntäen.

Materiaali on työstetty KSL-opintokeskuksen järjestämän lobbauskoulutuksen pohjalta, haastattelemalla useita aktiivisia lobbaajia tai lobbaamisen kohteita sekä hakemalla ja koostamalla valmiiksi verkosta löytyvää tietoa. Pääasiallisesti kirjoitustyöstä on vastannut Tiia Kontkanen ja oppaan on opinnollistanut Sini Niva. Lisäksi kirjoitustyöryhmässä on ollut apuna Jukka Peltokoski.

Opas julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2018. Vuonna 2019 julkaistiin 2. korjattu painos.

> Katso Tiia Kontkasen videoesittely Vaikuta vallanpitäjiin – järjestölobbaajan -oppaasta

Lataa PDF-julkaisu
Tilaa julkaisu

Vaikuta vallanpitäjiin -lobbauskoulutus

Järjestämme Vaikuta vallanpitäjiin -lobbauskoulutuksen syksyllä 2020 verkkokoulutuksena 12.9. Voit myös tilata räätälöidyn koulutuksen omalle järjestöllesi.

> Koulutuskalenteri
> Tilauskoulutus