Siirry sisältöön

Kulttuuriaktivismi

Käsityöaktivismi

Käsityöaktivismi

Käsityöaktivismi on kansalaisaktivismin muoto, jossa omia mielipiteitä ilmaistaan käsityön avulla. Käsitöiden tekotavat voivat vaihdella laajasti, mutta yhdistävänä tekijänä käsitöissä löytyy kannan ottaminen yhteiskunnallisiin asioihin.

Käsityöaktivismilla ei ole varsinaisia sääntöjä mitä noudattaa, vaan materiaaleina voi käyttää juuri niitä, joita on saatavilla. Käsityöaktivismi on toimintaa yksin tai yhdessä jonkin itselle tärkeän asian puolesta, puuttuen yhteiskunnan epäkohtiin käsillä tekemisen kautta. Käsityöaktivismissa on mahdollisuus saada ihmiset toimimaan yhdessä paremman tulevaisuuden puolesta.

Käsityöaktivismi on kansainvälinen liike, joka yhdistää ihmisiä ympäri maapalloa.

Kanavatyö, johon on kirjailtu auringonkukka. Työn pohjassa on myös maalattu kissa. Teksti: Avoin haku KÄSITYÖAKTIVISMI-näyttelyyn.

Kantaaottavien käsitöiden haku KÄSITYÖAKTIVISMI-näyttelyyn

KÄSITYÖAKTIVISMI-näyttelyssä esitellään tämänhetkistä käsityöaktivismia Suomessa ja tehdään näkyväksi käsityön mahdollisuuksia ottaa yhteiskunnallisesti kantaa. Hakuaika näyttelyyn on 13.6. – 2.9.2022.

Lue lisää näyttelystä ja hakemisesta
Seinällä on erilaisia käsityöaktivismitöitä. Tauluun on piirretty hiukset ja kasvojen ääriviivat. Taulussa lukee: She's so lucky, she's a star. Punaiseen kankaaseen on kirjottu teksti: Yhden kerran kiihkeän tahdon löytää vielä elämän. Perinteinen kanavatyö, jossa piika syöttää lintuja. Raidallinen paita, johon on kirjailtu teksti: Mieletön vimma nysvätä.

Maksuton Käsityöaktivismi! -julkaisu

Laadimme maksuttoman Käsityöaktivismi!-julkaisun, jotta juuri sinä löytäisit käsityöaktivismin.  Käsityöaktivistit kertovat, mikä sai heidät valitsemaan käsityöaktivismin. Teksteistä nousee esiin tarve murtautua ulos käsitöiden selkeitä ohjeita ja kaavoja noudettavasta luonteesta. Kokeile käsityöaktivismin mahdollisuuksia julkaisun ohjeilla.

Lue lisää julkaisusta ja tilaa