Siirry sisältöön

Kulttuuriaktivismi

Käsityöaktivismi! -julkaisu

Käsityöaktivismi! -julkaisu

Käsityöaktivismi on kansalaisaktivismin muoto, jossa omia mielipiteitä ilmaistaan käsityön avulla. Käsitöiden tekotavat ja julkaisut voivat vaihdella käsityöaktivismissa laajasti, mutta yhdistävänä tekijänä käsitöissä löytyy kannan ottaminen yhteiskunnallisiin asioihin.

Käsityöaktivismilla ei ole varsinaisia sääntöjä mitä noudattaa, vaan materiaaleina voi käyttää juuri niitä materiaaleja, mitä on saatavilla. Käsityöaktivismi on toimintaa yksin tai yhdessä, jonkin itselle tärkeän asian puolesta, puuttuen yhteiskunnan epäkohtiin käsillä tekemisen kautta. Käsityöaktivismissa on mahdollisuus saada ihmiset toimimaan yhdessä paremman tulevaisuuden puolesta.

Käsityöaktivismi on kansainvälinen liike, joka yhdistää ihmisiä ympäri maapalloa.

Seinällä on erilaisia käsityöaktivismitöitä. Tauluun on piirretty hiukset ja kasvojen ääriviivat. Taulussa lukee: She's so lucky, she's a star. Punaiseen kankaaseen on kirjottu teksti: Yhden kerran kiihkeän tahdon löytää vielä elämän. Perinteinen kanavatyö, jossa piika syöttää lintuja. Raidallinen paita, johon on kirjailtu teksti: Mieletön vimma nysvätä.

Maksuton Käsityöaktivismi! -julkaisu

Laadimme Käsityöaktivismi!-julkaisun, jotta juuri sinä löytäisit käsityöaktivismin. Tilaa maksuton julkaisu kirjana tai lataa digiversio. Käsityöaktivistit kirjoittavat siitä, mikä sai heidät valitsemaan käsityöaktivismin. Teksteistä nousee esiin tarve murtautua ulos käsitöiden selkeitä ohjeita ja kaavoja noudettavasta luonteesta. Mukana tulevat ohjeet ovat sinulle inspiraatioksi, jotta sinäkin kokeilisit käsityöaktivismin mahdollisuuksia.

Lue lisää ja tilaa
Mending Neko paikkaa kirjahyllyn edessä farkkuja.

Työpajat ja paneelikeskustelut

Tule kuuntelemaan käsityöaktivistien keskustelua ja osallistu maksuttomiin työpajoihin. Keväällä 2022 järjestimme tilaisuudet Helsingissä keskustakirjasto Oodin Maijansalissa ja Turussa pääkirjaston Studiossa.

Lue lisää