Haluatko tietää enemmän osuuskunnista? Harkitsetko ehkäpä osuuskunnan perustamista tai osuuskunnassa työllistymistä? KSL-opintokeskuksen opintomateriaalit ja osuuskuntakoulutukset tarjoavat tietoutta osuuskunnista niin vasta-alkajalle kuin edistyneemmällekin osuuskuntalaiselle.

Opi perusasiat osuuskuntatoiminnasta verkkomateriaalimme ja podcast-sarjamme avulla.

Osuuskunta eli tuttavallisemmin ”osku” on demokraattinen yritysmuoto, jossa jäsenet päättävät yhdessä mitä yritys tekee ja miten sitä pyöritetään. Parhaimmillaan osuustoiminta on yhteisöllistä ja yhteiskunnallista yrittämistä, joka muuttaa maailmaa.

Joustavana yritysmuotona osuuskunta sopii kaikenlaiseen yritystoimintaan, jossa yhdessä tekeminen on keskiössä.

 

 

Henkilö pitää päättäväisesti molemmilla käsillään lippalakkinsa reunoista kiinni.

Osku pystyyn!

Osku pystyyn on itsenäisesti opiskeltava verkko-opintomateriaali, joka tutustuttaa osuustoimintaan ja antaa valmiudet pienosuuskunnan perustamiseen tai sellaisessa toimimiseen. Opintomateriaali koostuu videoista, dioista ja tehtävistä. Paketti sisältää myös lisämateriaaleja, jotka johdattavat sinut syvemmälle aiheeseen.

Osku pystyyn! -materiaali Peda.netissä
Kolme henkilöä keskustelee kahdessa älypuhelimessa näkemästään asiasta.

Osku haltuun!

Toimitko osuuskunnassa ja haluat vinkkejä, miten osuuskuntasi hallinto voisi toimia sujuvammin ja tehokkaammin? Itsenäisesti opiskeltavassa Osku haltuun! -verkkokoulutuksessa käymme läpi eri hallintomalleja sekä hallintoelinten tehtäviä ja vastuita. Koska osuuskuntien kirjo on laaja, käsittelemme toisistaan hallinnollisesti eroavat pienosuuskunnat ja jopa satojen tuhansien jäsenten omistamat suuret osuuskunnat erikseen.

Osku haltuun! -materiaali Peda.netissä
Henkilö istuu kaupunkiympäristössä portailla, kuuntelee kuulokkeilla älypuhelimestaan jotain ja hymyilee kuvaajalle.

Osku podkussa -podcast

Yhteisöllisinä ja demokraattisina yrityksinä osuuskunnat tuottavat yhteistä toimeentuloa, yhteiskunnallisia palveluja ja uutta luovan toiminnan mahdollisuuksia monella saralla. Koulutustuottajamme Jukka Peltokoski nostaa esiin kiinnostavia osuuskuntia ja haastattelee uuden osuuskuntaliikkeen toimijoita.

Osku podkussa -podcast