Myönnämme harkinnanvaraista taloudellista tukea opintokerhoille, jotka keskustelevat yhteiskunnallisista tai ajankohtaisista aiheista. Opintokerho toimii hyvin, kun ryhmä haluaa oppia, pohtia, saavuttaa, kyseenalaistaa, ymmärtää tai kehittää yhdessä. Opintokerho on itsenäisesti oppiva ryhmä, jossa on vähintään viisi yli 15-vuotiasta osallistujaa.

Opintokerho voi kokoontua myös verkossa tai puhelimitse.

Henkilö istuu mökin portailla ja katselee sylissään olevaa tupsuista yhdistettyä palloa. Teksti 60 vuotta vapautta oppia.

Osallistu tupsukapinaan!

Pohtikaa opintokerhossa, mitä on oppimisen vapaus. Miltä näyttää, kun sen muotoilee tupsuksi? Tehkää omat tupsunne ja keskustelkaa niistä. Yhdistäkää tupsut Tupsukapina-teokseksi liimaamalla ne alustaan tai ompelemalla yhteen. Lähettäkää kuva ( / 050 5900 709). Painamme kuvista postikortteja 60-vuotisjuhlavuotemme kunniaksi.

Kolme henkilöä pöydän ääressä. Kaksi tekee käsityötä ja yksi näyttää tehtävävihkoa. Takana istuu tuolilla henkilö pieni lapsi sylissään.

Näin haet opintokerhotukea

Opintokerhotukea haetaan KSL-koti -palvelussa. Tunnukset palveluun haetaan koulutustuottaja Tiina Flygarelta. Tuki maksetaan hakijan tilille, ja tositteet kuluista ladataan KSL-kotiin.

Hakuohjeet ja tuen ehdot
Yksitoista henkilöä peräkärryn luona. Ihmisillä on yllään huomioliivit. Peräkärryn vieressä on täysiä jätesäkkejä ja roskiekeruupihdit.

Opintokerhotuki vuonna 2024

Vuonna 2024 kannustamme opintokerhoja keskustelemaan ja myönnämme harkinnanvaraista taloudellista tukea yhteiskunnallisista tai ajankohtaisista aiheista keskusteleville opintokerhoille. Kerro meille, mistä teidän pitää puhua, niin maksamme teille enintään 100 euroa/opintokerho kulukorvausta. Saatte opintokerhotuen tilillenne kerhon alkaessa.

Kaksi elintarviketyöläistä poseeraa kameralle toistensa selkiin nojaten ja peukkua näyttäen.

SEL:n ammattiosastojen opintokerhoille lisätukea

Vuonna 2024 Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL maksaa enintään 300 euron lisätuen KSL-opintokeskuksen tukea saaville ammattiosastojen opintokerhoille. Ammattiosaston opintokerhon teemana voi olla esimerkiksi työsuojelu: opintokerhossa voidaan pohtia yhdessä, mitä tavoitteita työpaikkojen työsuojelutoiminnalle asetetaan ja millä toimilla työsuojelua parannetaan. SEL:n ammattiosastot hakevat opintokerhotukea KSL-opintokeskuksesta tavalliseen tapaan.

Kestävän tulevaisuuden harjoituksia

Kestävän tulevaisuuden harjoitukset ovat kevyesti toteutettavia ryhmätehtäviä, joiden avulla käsitellään omaa suhdetta ympäristöön ja toimintaa luonnon hyväksi. Tehtävät luovat opintokerhojen tapaamisiin virkistystaukoja ja tukevat osallisuutta ryhmissä.

Voit muokata tehtäviä monipuolisesti ja antaa niitä esimerkiksi osallistujien itsensä ohjattavaksi taukojen aikana. Tehtävien avulla voit voimaannuttaa osallistujia toimimaan ekologisesti oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Tutustu harjoituksiin verkkosivullamme.

Opintokerhojen keskusteluteemoja

2023

2022

Ota yhteyttä