Koordinoimme ja olemme mukana erilaisissa hankkeissa. Hankkeiden avulla kehitämme koulutus- ja kulttuuripalveluitamme.

Onko sinulla idea hankkeesta, johon toivot KSL-opintokeskuksen kumppaniksi? Ota yhteyttä hankesuunnittelijaamme (yhteystiedot ovat sivun lopussa).

Huiviin pukeutunut osoittaa karttakepillä seinällä olevaa paperia, johon on kiinnitetty syksyn lehtiä. Paperiin on kirjoitettu käsin Syksy on kaunis ja Fatima.

Lukutaitoa kotivanhemmille

Järjestämme yhteistyössä African Care ry:n kanssa lukutaitokoulutusta kotivanhemmille. Hankkeella edistetään yhdenvertaisia koulutusmahdollisuuksia ja monikielisyyttä aikuisten maahan muuttaneiden opetuksessa. Hanke toteutetaan vuosina 2023–2024.

Lue lisää hankkeesta
Seitsemän aikuista luokkahuoneessa, opettaja osoittaa valkotaulua.

Arjen kielitaitoa opintoseteliavustuksella

Toteutamme opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella arjen kielitaitoa vahvistavia kursseja Suomeen muuttaneille vuosina 2023-2024. Opintoseteliavustus mahdollistaa maksuttoman tai kohtuuhintaisen kielikurssin erityisesti heille, joilla ei ole mahdollisuutta kokopäiväiseen kielen opiskeluun. Kurssit järjestetään yhteistyössä Turun naiskeskuksen ja Familia ry:n kanssa.

Lue lisää hankkeesta
Viisi henkilöä seisoo ryhmäkuvassa ulkona holvikaarien edessä. Kuvassa on EU:n lippu ja teksti: Euroopan Unionin rahoittama.

Aikuiskouluttajat ekososiaalisen sivistyksen edistäjinä

KSL-opintokeskuksen, islantilaisen Símenntun-järjestön ja liettualaisen Modern Didactics Centre – järjestön Adult educators supporting eco-social agency -hankkeessa selvitetään, miten aikuiskouluttajat voivat tukea koulutusten osallistujia ekososiaalisina toimijoina. Erasmus + -hanke käynnistyi tammikuussa 2024 ja päättyy tammikuussa 2025.

Lue lisää
Henkilö istuu tietokoneen ääsessä ja katsoo kameraan.

Opintoseteliavustuksella kohti työelämää

Opetushallituksen myöntämällä opintoseteliavustuksella tuetaan mm. maahan muuttaneiden, työttömien, oppimisvaikeuksia omaavien ja eläkeläisten tutkintoon johtamatonta kouluttautumista. Lukuvuonna 2022-2023 järjestimme vuoden kestävän Suomeen muuttaneiden työllistymistä tukevan kurssin yhdessä Al-Birr Lähimmäisapu ry:n kanssa.

Lue lisää Kohti työelämää! -kurssista
Ihmisiä keskustelemassa luokkahuoneessa. Kuvan päällä on Nordplus-logo.

Aktiivinen kansalaisuus aikuisopetuksessa

Pohjoismaisessa Nordplus-hankkeessa Citizenship in adult education – aktiivinen kansalaisuus aikuisopetuksessa vaihdettiin kokemuksia ja opittiin yhdessä siitä, miten aktiivista kansalaisuutta käsitellään ja edistetään aikuisten opetuksessa. Hanke toteutettiin vuosina 2022-2023.

Lue lisää hankkeesta
Nuorella henkilö pitää olallaan reppua ja käsissään kirjoja.

OppiJana – Maahanmuuttajanuoret vapaaehtoistyössä – oppia opiskelijalle ja järjestölle

OppiJana-hankkeessa vahvistettiin aikuisten perusopetuksessa opiskelevien- ja työelämävalmiuksia sekä yhteiskuntaan integroitumista vapaaehtoistyöhön osallistumisen kautta. Yli 30 yhdistystä ja yhteisöä tarjosi nuorille mahdollisuuden tutustua vapaaehtoistoimintaan. Hanke toteutettiin vuosina 2020-2022.

 

Lue lisää OppiJana-hankkeesta
Viisi henkilöä seisoo ryhmäkuvassa kasvomaskit yllään ikkunan edessä. Ikkunasta heijastuu kesäinen pensasmaisema.

Devako – Demokratiaa vahvistamassa koulutuksen keinoin

Hankkeessa kehitettiin vuosina 2019-2022 työntekijöidemme pedagogista osaamista ja kansainvälisyystaitoja. Kehitimme hankkeessa koulutuksia sekä loimme kansainvälisiä verkostoja yhteistyöjärjestöjemme hyödyksi.

Lue lisää Devako-hankkeesta

Kysy hankkeista