Koordinoimme ja olemme vuosittain mukana useissa hankkeissa. Hankkeiden avulla kehitämme koulutus- ja kulttuuripalveluitamme.

Onko sinulla idea hankkeesta, johon toivot KSL-opintokeskuksen kumppaniksi? Ota yhteyttä kehittämisasiantuntijaamme.

Nuorella henkilö pitää olallaan reppua ja käsissään kirjoja.

OppiJana – Maahanmuuttajanuoret vapaaehtoistyössä – oppia opiskelijalle ja järjestölle 2020-2022

Hankkeessa vahvistetaan aikuisten perusopetuksessa opiskelevien maahan muuttaneiden nuorten koulutus- ja työelämävalmiuksia sekä yhteiskuntaan integroitumista vapaaehtoistyöhön osallistumisen kautta. Vapaaehtoistyötä tehdään järjestöissä, jotka saavat koulutusta ja tukea uusien suomalaisten osallistamiseksi toimintaan. Järjestöissä opittavien työelämätaitojen esittämiseen luodaan digitaalisia osaamismerkkejä. Hanketta koordinoi Humanistinen ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina toimivat KSL-opintokeskus sekä Helsingin Aikuislukio. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ESR.

 

Lue lisää hankkeen verkkosivulta
Kaksi henkilöä kättelevät toisiaan riemastuneena. He istuvat ulkona sisäpihalla ja toisella on sylissään auki oleva kannettava tietokone.

DEVAKO – Demokratiaa vahvistamassa koulutuksen keinoin

Hankkeessa kehitetään työntekijöidemme pedagogista osaamista ja kansainvälisyystaitoja. Tavoitteena on kehittää koulutuksia ja kursseja sekä luoda kansainvälisiä verkostoja yhteistyöjärjestöjemme hyödyksi. Koordinoimme hanketta, ja mukana ovat myös Kansalaisfoorumi, Maaseudun Sivistysliitto ja Opintokeskus Sivis. Hankkeen rahoittaa ERASMUS+.

Sormet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä.

Osaamisen ohjaksissa

Hankkeessa järjestetään työelämätaitoja vahvistavaa koulutusta. Koulutus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Koulutussisältöjä ovat mm. digitaidot, oman osaamisen sekä oppista tukevien keinojen tunnistaminen, vuorovaikutus- ja työelämätaidot. Kuuden viikon pituisia koulutuksia järjestetään Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa arki-iltaisin, ja ne toteutetaan pääosin lähikoulutuksena. Hanketta koordinoi TSL, ja sen yhteistyökumppaneita ovat KSL,  Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT, Rakennusliitto ja Työväen Akatemia.

Lue lisää hankkeen sivulta

Kysy hankkeista