Euroopan radikaali vasemmisto

Luke March: Euroopan radikaali vasemmisto, 2013

Euroopan radikaali vasemmisto -kirjassa Luke March luo katsauksen merkittäviin eurooppalaisiin radikaaleihin vasemmistopuolueisiin, niiden ideologisiin näkemyksiin, kannattajiin ja vaalimenestykseen. Hän tarkastelee myös puolueiden yhteyksiä yhteiskunnallisiin liikkeisiin, niiden politiikan vaikuttavuutta ja reaktioita vuoden 2008 talouskriisiin.

Toistaiseksi vasemmistopuolueet eivät ole onnistuneet hyödyntämään taloudellisesti suotuisia olosuhteita. Euroopan nykyisessä sosioekonomisessa ja poliittisessa ilmastossa radikaalivasemmistolla on mahdollisuus kasvattaa vetovoimaansa, mutta sillä on myös vakavasti otettavia haastajia niin vihreissä kuin radikaaleissa oikeistopuolueissakin.

March on Neuvostoliiton ja Neuvostoliiton jälkeisen politiikan vanhempi lehtori Edinburghin yliopistossa, Skotlannissa. Hän on kirjoittanut muun muassa kirjat Radical Left Parties in Europe (2011) ja The Communist Party in Post-Soviet Russia (2002). Tutkimustyössä hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat Neuvostoliiton jälkeiset poliittiset puolueet, venäläinen nationalismi, Euroopan radikaali vasemmisto, populismi ja kommunismi.

Lataa PDF-julkaisu