Kehityspäällikkömme Anna Kirstinä siirtyy koulutuspäälliköksi opintokeskus ja sivistysliitto Kansalaisfoorumiin.

Anna aloitti työnsä Kansan Sivistystyön Liitossa ja KSL-opintokeskuksessa 13 vuotta sitten koulutustuottajana. Hän laajensi ammatillisen lisäkoulutuksemme volyymia ja verkostoja ja käynnisti ammatillisen tutkintotoimintamme. Kehityspäällikön tehtäviin Anna siirtyi vuonna 2014.

”Kehityspäällikkönä merkittävimmät saavutukseni ovat laatujärjestelmän luominen, kansainvälistyminen sekä ekososiaalisen sivistyksen vieminen käytäntöön yhdessä kulttuurituottajamme Jutta Lithoviuksen kanssa”, pohtii Anna. ”Kaiken tämän olen tehnyt yhteistyössä muiden kanssa, mikä on ollut työssäni mukavinta ja muutenkin tärkeää, kun työskentelemme sivistysliitossa ja opintokeskuksessa.”

KSL:ssa Anna iloitsee siitä, kuinka nyt kukoistava kulttuuriaktivismi on kehittynyt vuosien varrella. ”Myös koulutustoimintamme elää ja on aina ajassa kiinni.”

Annan siirtyessä toisiin tehtäviin jatkamme KSL:ssa laatujärjestelmän jalkauttamista ja tiivistämme sivistys- ja kulttuuritoiminnan nivomista pedagogiseen työhön. Tähän tarpeeseen vastaamme uudella kehittämisasiantuntijan tehtävällä, johon on valittu pitkän linjan kulttuurituottajamme Jutta Lithovius.

”Anna on luonut upean pohjan KSL:n kehittämistyölle. On hienoa jatkaa sitä kehittämisasiantuntijan tehtävässä”, sanoo Jutta. ” On innostavaa pohtia, miten KSL on sivistystyöllään mukana tulevaisuuden rakentamisessa. Minulle on erityisen inspiroivaa päästä tekemään yhteistyötä työyhteisömme jäsenten kanssa aiempaa syvemmin.”

Haikeat, mutta kiitolliset terveiset Annalle välittää pääsihteeri Tuula Kumpumäki: “Kiitämme Annan tärkeää panosta laatujärjestelmän rakentamisessa ja laajemminkin kehittämistyön edistämisessä. Anna on ollut aina valmis sparraamaan työkaveria, oli kyseessä kehittäminen, hankeidea tai Annankin sydäntä erityisen lähellä oleva sivistys. Toivotamme Annalle valtavasti onnea uusiin tuuliin!”

Kuva: Anna Kirstinä ja Peter McLaren KSL:n Järjestöt muutoksentekijöinä -seminaarissa