Forssan kokous eli Suomen Työväenpuolueen toinen puoluekokous järjestettiin vuonna 1903. Forssan ohjelma toi sosialismin Suomeen. Miten se käsitettiin silloin, mitä työväenliikkeen ideologialle tapahtui myöhemmin? Onko sosialismi edelleen ajankohtainen käsite?

Aiheesta keskustelevat paneelissa tutkijatohtori Risto Turunen, valtiotieteiden lisensiaatti Kalevi Kivistö ja oikeushistorian emeritus professori Jukka Kekkonen. Yleisöllä on mahdollisuus keskustelun lopuksi kommentoida ja esittää kysymyksiä. Puhetta johtaa valtiotieteiden tohtori ja Vapaus valita toisin ry:n puheenjohtaja Arja Alho.

Ele Alenius -seminaari järjestetään keskiviikkona 5.6.2024 Työväenliikkeen kirjastossa (Sörnäisten rantatie 25). Kahvia tarjoillaan klo 17 alkaen ja seminaari alkaa klo 17.30. Tilaisuus päättyy klo 19.30.

Seminaaria voi seurata myös videoyhteydellä Työväenliikkeen kirjaston YouTube -kanavalla.

Tilaisuuden järjestävät KSL-opintokeskus ja Vapaus valita toisin ry.

Esteettömyys

Työväenliikkeen kirjasto on esteetön ja sijaitsee katutasossa. Kirjastossa pääsee kulkemaan esimerkiksi pyörätuolilla tai rollaattorilla tai lastenrattaiden kanssa. Jos tarvitset ovien avaukseen apua, soita ovikelloa. Inva-WC löytyy kirjastotilojen läheisyydestä, mutta kirjaston henkilökunnan täytyy avata ovi.

Kirjaston tiloihin ovat avustaja- ja opaskoirat sekä muutkin seurakoirat tarvittaessa tervetulleita käymään.

Turvallisempi tila

Kirjastossa noudatetaan turvallisemman tilan periaatetta, jonka mukaan kaikki asiakkaat ovat tervetulleita kirjastoon koulutuksesta tai sosiaalisesta taustasta, poliittisista mielipiteistä tai henkilökohtaisesta identiteetistä riippumatta. Kirjaston tiloja saa käyttää rauhassa muita häiritsemättä, ja henkilökuntaan voi aina ottaa yhteyttä tarvittaessa, esimerkiksi jos kokee häirintää. Kirjaston tilaisuudet ovat luonteeltaan osallistavia, avoimia yleisötilaisuuksia, joissa tarjotaan mahdollisuus puheenvuoroihin, ja yhteiskunnalliseen osallistumiseen.