Aika ja paikka
5.6. ja 4.9. klo. 17-20, Kansan Arkistolla, Vetehisenkuja 1, Helsinki  

Hinta
Osallistuminen yhteen osioon 30 €
Osallistuminen molempiin osioihin 50 €

Koulutustuottajan yhteystiedot

Mikäli järjestönne arkisto sijaitsee Kansan Arkistossa, tämä koulutus voidaan toteuttaa myös tilauskoulutuksena tarpeisiinne räätälöitynä. Lue lisää sivun lopusta.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 28.5.2023

Onko yhdistyksesi hyllyihin ja tiedostoihin kertynyt materiaalia, jota ei enää tarvita toiminnassa? Juuri nuo asiakirjat ja kuvat saattavat olla arvokasta lähdeaineistoa tulevaisuuden historiantutkimukselle. Tiedätkö mitä velvoitteita yhdistyksen asiakirjojen säilyttämiseen liittyy?

Yhdistyksen arkisto ojennukseen -koulutus on suunnattu järjestötoimijoille, jotka haluavat saada yhdistyksen toiminnan tallennettua tulevaisuutta varten ja arkistoinnin kuntoon. Koulutus on kaksiosainen, joista voit osallistua kumpaankin tai vain toiseen. Koulutuskerrat rakentuvat toistensa päälle, joten jos osallistut vain jälkimmäiseen, niin varmistathan, että sinulla on ensimmäisen koulutusosion osaaminen valmiiksi. 

Ensimmäisellä kerralla käsittelemme arkistoinnin perusperiaatteet, yhdistystoiminnan asiakirjat ja niiden arkistoinnin, arkistointikelpoisuuden ja pysyvän säilyttämisen. 

Toisella kerralla aiheina ovat toimiva arkisto ja arkistosuunnitelman tekeminen tai päivittäminen sekä arkistointisuunnitelman toteuttaminen omassa yhdistyksessä. 

 Ensimmäisellä koulutuskerralla saat valmiudet 

 • Kuvailla, mitä yhdistyksen arkistoinnilla tarkoitetaan ja mikä on arkistojen perustehtävä 
 • Tunnistaa, mitä asiakirjoja ja aineistoja yhdistyksessä syntyy 
 • Tunnistaa yhdistyksen asiakirjojen säilyttämiseen liittyvät vastuut sekä järjestää niiden helppokäyttöisen hallinnoinnin ja arkistoinnin 
 • Kuvata, mitä ja miten yhdistyksen asiakirjoja voi toimittaa sähköisesti ja paperisena arkistolle 

 Toisella koulutuskerralla saat valmiudet

 • Kuvata millaisia arkistoitavia asiakirjoja yhdistys tuottaa ja miten niitä säilytetään ja toimitetaan arkistolle 
 • Kuvata miten arkistoituja materiaaleja voidaan hyödyntää ja käyttää 
 • Tuottaa uusi tai päivittää vanha arkistointisuunnitelma yhdistykselle 
 • Perustella yhdistyksen asiakirjojen säilytys- ja arkistointitarpeet sekä ohjeistaa muita 

 Kansan Arkisto

Kansan Arkisto on vasemmistolaisen työväenliikkeen ja kansalaisjärjestöjen pääte- ja keskusarkisto, joka ottaa vastaan järjestöjen ja yksityishenkilöiden alkuperäisaineistoja. Jos yhdistyksen asiakirjoja on jo aiemmin luovutettu johonkin arkistoon, on uusi luovutus parasta viedä samaan laitokseen. Kansan Arkisto ohjaa luovuttajan tarvittaessa oikeaan paikkaan. 

Avoimen koulutuksen peruutusehdot

Muista aina perua ilmoittautumisesi, mikäli et osallistu. Voit joutua maksamaan koulutuksen hinnan, mikäli et tee peruutusta määräaikaan mennessä. Peruutuksen voit tehdä ennen viimeistä ilmoittautumispäivää sähköpostiisi ilmoittautumisen yhteydessä tulleen vahvistusviestin kautta tai puhelimitse arkisin kello 10–14 numeroon 040 197 4209.

Lue lisää peruutusehdoista.

Koulutus tilauskoulutuksena

Mikäli järjestönne arkisto sijaitsee Kansan Arkistossa, voitte tilata tämän koulutuksen tilauskoulutuksena.

Voit tilata meiltä koulutuksia omalle järjestöllesi omien tarpeittenne mukaan. Suunnittelemme koulutukset yhdessä kanssanne huomioiden järjestönne erityispiirteet ja toiveet. Koulutukset voivat olla kestoltaan muutaman tunnin tai pidempiaikaisia prosesseja. Kouluttajillamme on vahvaa osaamista useilta aloilta ja aiheista. Koulutus voidaan järjestää lähes missä puolella Suomea tahansa tilaajan varaamissa tiloissa.

Koulutusten hinnat vaihtelevat koulutuksen viikonpäivän ja suunnitteluun tarvittavan räätälöinnin määrän mukaan.

 • Peruspäivähinta koko päivän kestävästä lähikoulutuksesta arkena on 950 euroa.
 • Lauantaina koulutuksen hinta on 1200 euroa.
 • Sunnuntaina hinta on 1900 euroa.
 • Jokaiseen koulutukseen lisätään hintaa 100 eurosta ylöspäin sen mukaan, kuinka paljon koulutuksen runkoa muutetaan tilaajan toiveiden mukaisesti.
 • Edellisten lisäksi kouluttajan tai kouluttajien mahdolliset matka- ja majoituskulut sekä päivärahat lisätään kokonaishintaan.

Kysy lisää

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 28.5.2023