Kirjaile solidaarisuudenosoituksesi ukrainalaisille. Kirjaile auringonkukka tai muu haluamasi kuva tai teksti langalla huovalle. Laita valmis teos näkyville ikkunaasi, kiinnitä se vaatteeseen, ota mukaan mielenosoitukseen tai jaa siitä kuva sosiaalisessa mediassa. Tilaa maksuton tarvikepaketti oman käsityöaktivismityösi tekemiseen.

Nyt täytyy puolustaa rauhaa

Jokainen meistä voi pienilläkin teoilla vaikuttaa rauhan rakentamiseen ja demokratian kehittämiseen. Kirjaile kannanottosi käsityöaktivismitarvikepaketista löytyvillä tarvikkeilla. Esimerkiksi Ukrainan kansalliskukka auringonkukka on solidaarisuuden ele ukrainalaisille, jotka ovat joutuneet hyökkäyksen kohteeksi kotimaassaan.

Rauhan rikkoutuminen vaikuttaa meihin vielä pitkään. Kriisin keskellä olevat ihmiset tarvitsevat konkreettista apua ja tukea. Rauhaa ja demokratiaa tulee puolustaa entistä voimakkaammin. Tunteita ja ajatuksia voi käsitellä käsityöaktivismin avulla.

Voit tehdä teoksen yksin tai koota porukan käsityöaktivismin äärelle. Yhdessä tekeminen mahdollistaa tunteiden ja tiedon jakamisen. Yhdessä voitte myös pohtia, millä tavalla voitte olla avuksi sodan uhreille. Laita valmis teos näkyville ikkunaasi, kiinnitä se vaatteeseen, ota mukaan mielenosoitukseen tai jaa siitä kuva sosiaalisessa mediassa.

Mitä on käsityöaktivismi?

Käsityöaktivismi on kansalaisaktivismin muoto, jossa omia mielipiteitä ilmaistaan käsityön avulla. Jokainen voi käsitöiden tekemisen yhteydessä käsitellä tunteitaan ja ajatuksiaan, ja ottaa kantaa itselle tärkeisiin asioihin. Sinäkin voit olla käsityöaktivisti ja saada muutosta aikaan.

Kaksi huopapalaa peilin päällä. Toiseen on kiinnitetty lankavyyhti ja lappu, jossa lukee #jalanjälkeni. Toiseen on kirjailtu auringonkukkia, jotka kasvavat z-kirjainten päällä. Peili on auringonkukan muotoinen.

Työvaiheet

  1. Hahmottele teos lyijykynällä huopaan. Voit myös leikata huovan sinulle sopivan kokoon tai muotoon.
  2. Avaa lankavyyhti, pujota lanka neulaan ja tee solmu toiseen päähän. Aloita työn nurjalta puolelta pujottamalla neula huovan läpi ja tekemällä sopivan pituisia pistoja piirtämiesi viivojen päälle.
  3. Kun työsi on valmis, päättele lanka solmulla nurjalle puolelle. Voit koristella huovan esimerkiksi kotoa löytyvillä napeilla, helmillä tai kankaanpaloilla. Halutessasi voit ommella työhösi kiinni #jalanjälkeni -etiketin.
  4. Ota työstäsi kuva ja jaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #rauha #sunflowerforukraine #jalanjälkeni #kulttuuriaktivismi #käsityöaktivismi #craftivism. Tägää instagramissa @jalanjalkeni.

Tuotetiedot

  • Huopa Green Craft -huopa on kotimainen ja valmistettu kierrätystekstiileistä
  • Villalanka Ohut Pirkka-lanka on Taito Pirkanmaan laadukas Hämeenkyrössä värjätty ja käsitelty lanka, joka on tuotettu EU-alueella
  • Neula Prym-tukku / Ompelijanmaailma Tampere
  • Etiketti Ekologinen luomupuuvilla/ Tuotenauha Oy

Tilaa maksuton tarvikepaketti

Tilaa maksuton tarvikepaketti tällä lomakkeella

Avustuskohteita

Voit myös tukea ukrainalaisia lahjoittamalla rahaa. @ApuaUkrainaan on kerännyt listan erilaisista lahjoituskohteista. 

Lisätietoja

KSL-opintokeskus aloitti Jalanjälkeni-käsityöaktivismikampanjan vuonna 2020. Auringonkukkateema otettiin käyttöön keväällä 2022 Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Instagram: @jalanjalkeni