Puheenjohtajan nuija

Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry:n säännöt

Kansan Sivistystyön Liitto KSL on vasemmistolainen sivistysjärjestö, joka edistää jäsentensä yhteiskunnallisia ja kulttuurisia pyrkimyksiä kehittämällä ja toteuttamalla opinto- ja kulttuuritoimintaa.

Tutustu sääntöihimme
Kaksi henkilöä seisoo puhujanpöntön takana. Taustalla valkokankaalla näkyy tekstit Kunnioitamme muiden ja Emme vähättele.

Turvallisemman tilan periaatteet

Turvallisemman tilan periaatteilla tavoitellaan tilaa, jossa kaikki voivat omalla toiminnallaan rakentaa yhdenvertaista, kunnioittavaa ja avointa ilmapiiriä sekä keskustelua. Luomme turvallisempaa tilaa yhdessä. Jokaisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi ilman pelkoa syrjinnästä ja häirinnästä.

Lue lisää periaatteista
Kaksi henkilöä istuu ulkona riippumatossa, kolmas seisoo puun juurella.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma ohjaa Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry:tä, KSL-opintokeskusta ja työyhteisöämme edistämään yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Tätä työtä tukevat KSL:n arvot: yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus, solidaarisuus, avoimuus ja luotettavuus.

Tutustu suunnitelmaan
Kaksi henkilöä istuu Kauppatorilla meren äärellä tuulisessa kesäsäässä. Taustalla näkyy maailmanpyörä.

Kestävän tulevaisuuden ohjelma

Kehittämme, arvioimme ja vakiinnutamme jatkuvasti työtämme sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän maailman puolesta. OKKA-säätiö on myöntänyt meille kestävän kehityksen sertifikaatin. Kuljemme kohti yhteiskuntaa uudistavaa toimintaa toteuttamalla Kestävän tulevaisuuden ohjelmaa. 

Tutustu ohjelmaan
Neljä henkilöä keskustelee pöydän ääressä.

KSL:n pedagogiikka

KSL-opintokeskus on vapaan sivistystyön aikuisoppilaitos. Rakennamme koulutuksillamme demokratiaa sekä yhdenvertaisempaa, yhteisöllisempää ja solidaarisempaa yhteiskuntaa. Koulutuksemme ammentavat kriittisestä pedagogiikasta ja tähtäävät ekososiaaliseen sivistykseen.

Lue lisää KSL:n pedagogiikasta