Aika ja paikka
Monimuotokoulutus 23.9.-4.11.2023
Lähitapaamiset 23.9. ja 4.11.2023 klo 10–16 Helsingissä,
webinaarit tiistaisin 3.10., 10.10., 17.10., ja 24.10. klo. 17–18.30.

Hinta
110 €
Vasemmistoliiton jäsenille 40 €
SEL, PAM ja monet muut ammattiliitot ja osastot tukevat jäsentensä kouluttautumista. Selvitä liitostasi tai osastostasi, oletko oikeutettu tukeen.

Koulutustuottajan yhteystiedot

Tämä koulutus voidaan toteuttaa myös tilauskoulutuksena tarpeisiinne räätälöitynä. Lue lisää sivun lopusta.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 7.9.2023

Koulutuksen kuvaus

Koulutus on kaikille niille järjestötoimijoille, jotka tekevät jonkinlaista ohjausta osana omaa työtään, kuten järjestökouluttajat, luottamushenkilöt, ammattiliittojen ja järjestöjen työntekijät sekä vapaaehtoiset. Ohjaustyötä tarkastellaan jokaisen oman toiminnan näkökulmasta.

Koulutuksessa tarjotaan ohjaustyöstä kiinnostuneille konkreettisia työkaluja itsetuntemuksen lisäämiseksi ja toisen ihmisen kohtaamisen, ohjaamisen ja auttamisen tueksi. Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin vuorovaikutustilanteisiin vaikuttaviin psykologisiin ilmiöihin, joita pohditaan myös omien kokemusten pohjalta.

Koulutuksen aikana tutustutaan myös taitavan ohjaajan työkaluihin, joilla reagoida yllättäviinkin ohjaus- ja kohtaamistilanteisiin. Tavoitteena on itsereflektion ja yhdessä jakamisen keinoin rakentaa omaa ymmärrystä, itsevarmuutta ja keinoja erilaisiin ohjaustilanteisiin omat voimavarat huomioon ottaen.

Koulutuksen kokonaislaajuus on 35 tuntia ja se koostuu kahdesta lähipäivästä koulutuksen alussa ja lopussa, itseopiskelumateriaalista netissä sekä viikoittaisista yhteisistä webinaareista.

Koulutuksessa saat valmiudet

 • tutkia erilaisia ohjaustilanteeseen ja toisen kohtaamiseen vaikuttavia vuorovaikutustekijöitä
 • kuvata omia vuorovaikutukseen vaikuttavia toimintamalleja ja niihin liittyviä voimavaroja
 • kuvata henkilökeskeisen ohjauksen ja toimintakeskeisen coachauksen peruselementtejä
 • soveltaa ohjauksen ja coachauksen välineitä omassa toimintaympäristössä

Koulutuksen sisällöt

 • Henkilökeskeisen ohjaamisen perusteet
 • Kuuntelemisen ja kysymisen taidot
 • Turvallisen ohjaustilanteen luominen
 • Ohjaukseen vaikuttavien vuorovaikutustilanteiden tunnistaminen
 • Toimintakeskeisen coachauksen perusteet

Avoimen koulutuksen peruutusehdot

Muista aina perua ilmoittautumisesi, mikäli et osallistu. Voit joutua maksamaan koulutuksen hinnan, mikäli et tee peruutusta määräaikaan mennessä. Peruutuksen voit tehdä ennen viimeistä ilmoittautumispäivää sähköpostiisi ilmoittautumisen yhteydessä tulleen vahvistusviestin kautta tai puhelimitse arkisin kello 10–14 numeroon 040 197 4209.

Lue lisää peruutusehdoista.

Koulutus tilauskoulutuksena

Voit tilata meiltä koulutuksia omalle järjestöllesi omien tarpeittenne mukaan. Suunnittelemme koulutukset yhdessä kanssanne huomioiden järjestönne erityispiirteet ja toiveet. Koulutukset voivat olla kestoltaan muutaman tunnin tai pidempiaikaisia prosesseja. Kouluttajillamme on vahvaa osaamista useilta aloilta ja aiheista. Koulutus voidaan järjestää lähes missä puolella Suomea tahansa tilaajan varaamissa tiloissa.

Koulutusten hinnat vaihtelevat koulutuksen viikonpäivän ja suunnitteluun tarvittavan räätälöinnin määrän mukaan.

 • Peruspäivähinta koko päivän kestävästä lähikoulutuksesta arkena on 1045 euroa.
 • Lauantaina koulutuksen hinta on 1320 euroa.
 • Sunnuntaina hinta on 1980 euroa.
 • Jokaiseen koulutukseen lisätään hintaa 100 eurosta ylöspäin sen mukaan, kuinka paljon koulutuksen runkoa muutetaan tilaajan toiveiden mukaisesti.
 • Edellisten lisäksi kouluttajan tai kouluttajien mahdolliset matka- ja majoituskulut sekä päivärahat lisätään kokonaishintaan.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 7.9.2023