Avoimena koulutuksena

Aika ja paikka
Syksyllä 14.9., 28.9. ja 12.10.2022 

Hinta
Verkkokoulutus 150 €
Ilmainen vasemmistoliiton jäsenille. Ammattiliitot tukevat jäsentensä kouluttautumista. Tiedustele liitostasi tai ammattiosastostasi, oletko oikeutettu koulutustukeen.

Kouluttajan yhteystiedot

Tämä koulutus voidaan toteuttaa myös tilauskoulutuksena tarpeisiinne räätälöitynä. Lue lisää sivun lopusta.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 5.9.2022

Koulutuksen kuvaus

Kuinka huomioida ryhmä verkkokokoontumisissa niin, että ryhmän ilmapiiri rakentuu luottamukselliseksi ja turvalliseksi? Ohjaaminen verkossa -koulutuksessa opit edistämään ryhmän luovuutta ja saat ideat syttymään osallistujien ajatuksissa. Opettelemme hyödyntämään kameraa ja erilaisia sovelluksia, jotka osallistavat ihmiset mukaan yhteiseen tekemiseen. 

Kolmen kokoontumiskerran kokonaisuudessa tutkimme ryhmien toimintaa ja yhteisöllisyyden luomista etänä. Osallistujat suunnittelevat koulutuksen aikana oman verkkotapaamisen koulutuksen sisältöjen pohjalta.  

Koulutuksessa käsitellään seuraavia asioita

 • ryhmän luottamuksen rakentaminen
 • vuorovaikutus oppimisen tukena
 • luovuus ja spontaanisuus ohjaajan menetelminä
 • erilaiset luovuutta tukevat sovellukset verkossa. 

Koulutuksen tavoitteet

 • Huomioit ryhmän jäsenten tarpeet ja ymmärrät vuorovaikutuksen merkityksen verkkotapaamisten toteutuksessa. 
 • Ymmärrät ohjaajan tekojen merkityksen ryhmän ilmapiirin rakentamisessa ja turvallisuuden tunteen edistämisessä. 
 • Tunnet ryhmän elinkaaren vaiheet. 
 • Ymmärrät rooli-käsitteen teorian ja merkityksen ryhmän ohjaamisessa. 
 • Suunnittelet oman verkkotapahtuman ja hyödynnät siinä koulutuksesta poimimiasi ideoita. Hyödynnät suunnitelmassasi verkon sovelluksia (Teams, Padlet, Answergarden tms.). 

Avoimen koulutuksen peruutusehdot

Muista aina perua ilmoittautumisesi, mikäli et osallistu. Voit joutua maksamaan koulutuksen hinnan, mikäli et tee peruutusta määräaikaan mennessä. Peruutuksen voit tehdä ennen viimeistä ilmoittautumispäivää sähköpostiisi ilmoittautumisen yhteydessä tulleen vahvistusviestin kautta tai puhelimitse arkisin kello 10–14 numeroon 040 197 4209.

 • Koulutuksissa, seminaareissa ja muissa tapahtumissa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan (100%).
 • Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan (100%).
 • Mikäli koulutukseen ilmoittautunut henkilö on estynyt osallistumasta koulutukseen, voi organisaatio kuluitta vaihtaa osallistujaa ilmoittamalla siitä KSL-opintokeskukselle.

Osa koulutuksista on maksuttomia ammattiliittojen (SEL ja PAM) jäsenille. Liitot pidättävät oikeuden laskuttaa koulutukseen ilmoittautuneita jäseniään, jotka eivät ole osallistuneet koulutukseen eivätkä ole peruneet ilmoittautumistaan KSL:n peruutusehtojen mukaisesti.

Osa koulutuksista on maksuttomia Vasemmistoliiton jäsenille. Perimme todellisen osallistumismaksun kokonaisuudessaan ilmoittautuneilta, jotka eivät ole osallistuneet koulutukseen eivätkä ole peruneet ilmoittautumistaan KSL:n peruutusehtojen mukaisesti.

Edellä mainituista ehdoista poikkeavat peruutusehdot ilmoitetaan kunkin koulutuksen tai tapahtuman tiedotuksen yhteydessä.

Peruutus sairaustapauksissa

Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi koulutukseen, saat 100 % koulutusmaksusta takaisin esittämällä sairaslomatodistuksen viikon (7 vrk) kuluessa koulutuksesta tai seminaarista.

Koulutuspäivänä tapahtuvista äkillisistä peruutus- tai sairaustapauksista toivomme teidän ilmoittavan kouluttajalle. Kouluttajan yhteystiedot ovat sinulle lähetetyssä kutsukirjeessä.

Peruutus hotelli-/laivakoulutusten osalta

Peruutusten laskutuksessa noudatamme hotellin/laivayhtiön peruutusehtoja.

Mikäli koulutus peruuntuu vähäisen osanottajamäärän vuoksi, KSL-opintokeskus ei korvaa matka- ym. kustannuksia.

Koulutus tilauskoulutuksena

Voit tilata meiltä koulutuksia omalle järjestöllesi omien tarpeittenne mukaan. Suunnittelemme koulutukset yhdessä kanssanne huomioiden järjestönne erityispiirteet ja toiveet. Koulutukset voivat olla kestoltaan muutaman tunnin tai pidempiaikaisia prosesseja. Kouluttajillamme on vahvaa osaamista useilta aloilta ja aiheista. Koulutus voidaan järjestää lähes missä puolella Suomea tahansa tilaajan varaamissa tiloissa.

Koulutusten hinnat vaihtelevat koulutuksen viikonpäivän ja suunnitteluun tarvittavan räätälöinnin määrän mukaan.

 • Peruspäivähinta koko päivän kestävästä lähikoulutuksesta arkena on 950 euroa.
 • Lauantaina koulutuksen hinta on 1200 euroa.
 • Sunnuntaina hinta on 1900 euroa.
 • Jokaiseen koulutukseen lisätään hintaa 100 eurosta ylöspäin sen mukaan, kuinka paljon koulutuksen runkoa muutetaan tilaajan toiveiden mukaisesti.
 • Edellisten lisäksi kouluttajan tai kouluttajien mahdolliset matka- ja majoituskulut sekä päivärahat lisätään kokonaishintaan.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 5.9.2022