Kuvassa eri-ikäisiä, hymyileviä ihmisiä

Hankkeet

Koordinoimme ja olemme vuosittain mukana useissa hankkeissa. Hankkeiden avulla kehitetään KSL:n koulutus- ja kulttuuripalveluita.

Onko sinulla idea hankkeesta, johon toivot KSL-opintokeskuksen kumppaniksi? Ota yhteyttä kehityspäällikköön!

Anna Kirstinä

Kehityspäällikkö

050 306 6720
anna.kirstina@ksl.fi

Käynnissä olevat hankkeet

Terveys- ja hyvinvointipalveluiden osuuskunnallistaminen

Hankkeen tarkoituksena on Yhteisötalous ja sosiaaliset osuuskunnat Euroopassa -julkaisun opinnollistaminen ja jalkauttaminen sekä ajankohtaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuminen osuustoiminnan edistämisen näkökulmasta. Hankkeen rahoittaa Kuluttajaosuustoiminnan säätiö.

Talous ja toimijuus

Hankkeessa tuotetaan Vasemmistoliitolle vapaaehtoistoiminnan malli ja käsikirja sekä koulutuksia liittyen talouteen, toimijuuteen ja soteen. Hankkeessa on mukana Vasemmistoliitto. Hankkeen rahoittaa Palkansaajasäätiö.

Eurooppalainen koulutusosaaminen kansalaisyhteiskunnan tukena

Hankkeessa kehitetään KSL-opintokeskuksen työntekijöiden pedagogista osaamista ja kansainvälisyystaitoja. Tavoitteena on kehittää koulutuksia ja kursseja sekä luoda kansainvälisiä verkostoja KSL:n yhteistyöjärjestöjen hyödyksi. KSL-opintokeskus koordinoi hanketta, ja mukana ovat myös Kansalaisfoorumi ja Opintokeskus Sivis. Hankkeen rahoittaa ERASMUS+.

Sote ja vaikuttaminen

Maakuntauudistukseen liittyvässä hankkeessa järjestetään vaikuttamiseen liittyviä koulutuksia. Hanke toteutetaan yhteistyössä Vasemmistoliiton kanssa, ja sen rahoittaa Työväen opintorahasto.

Oppimisvaikeuksista työpaikan osaamisvalmiuksiin

Hankkeessa tehdän työkalupakki erilaisille oppijoille ja koulutetaan sen käyttöön työpaikoilla. Hanketta koordinoi Työväen Sivistysliitto TSL ja mukana ovat myös Murikka-opisto, Erilaisten Oppijoiden Liitto ja Tampereen yliopisto. Hanke toteutetaan Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) rahoituksella.

#Suomilupaus – aktiiviset kansalaiset luomassa Suomen hyvää tulevaisuutta

Hankkeessa järjestetään pop up -käsityöaktivismityöpajoja eri tapahtumissa. Hankkeen rahoittaa Alfred Kordelinin säätiö, ja se on osa Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumia.

> Lue lisää

Sote ja talous

Hankkeen tavoitteena on lisätä palkansaajien taloudellista ja muuta yhteiskuntapoliittista tietoa koulutusten ja keskustelutilaisuuksien kautta. Hanke toteutetaan yhteistyössä Vasemmistoliiton kanssa, ja sen rahoittaa Palkansaajasäätiö.

Alternative Active Citizenship

​Hankkeessa kehitetään erilaisia työkaluja aktiivisen kansalaisuuden opettamiseen. Tuotetaan verkkomateriaali Active Citizenhips Guide, pilotoidaan menetelmiä workshopeissa ja järjestetään Active Citizen’s forum. ​Hanketta koordinoi liettualainen Jaunimo karjeros centras ja kumppaneina on KSL-opintokeskuksen lisäksi islantilainen Símenntunarmiðstöðin á Vesturlandi ja norjalainen Østfold University College. Hankkeen rahoittaa ​Nordplus Horizontal.

Nordplus_Horizontal_RGB_EN