Miten yhdistyksen hallituksessa toimitaan ja mitä on tärkeä tietää päätöksenteosta? Entä kuinka tehtävät jakautuvat aktiivien kesken?

Koulutuksessa paneudutaan aluksi yhdistyksen perustehtävään ja yhdistyksen toiminnan  rakenteeseen. Koulutuksessa saadaan myös tietoa hallitustoiminnan vastuista sekä yhdistyksen päätöksenteosta ja niitä ohjaavista asetuksista.

Osallistujat työstävät kouluttajan ohjauksessa oman yhdistyksensä toimenkuvat ja vastuunjaon sekä toimintoja kuvaavan vuosikellon.

Koulutus on tarkoitettu yhdistyksen hallituksen toimijoille ja hallitustyöstä kiinnostuneille.

Koulutuksesta on mahdollista tilata myös syventävä toinen osa, joka on tarkoitettu erityisesti kokousten vastuuhenkilöille, kuten puheenjohtajille ja varapuheenjohtajille, sihteereille, työryhmien vastaaville ja taloudenhoitajille.

Syventävässä osuudessa harjoitellaan käytännön kautta kokouksen järjestämistä, asiakirjojen laatimista sekä talouden hallintaa.

Koulutuksessa saat valmiudet

  • kuvata yhdistyksen perustehtävää ja tunnistaa eri toimintamuotoja
  • ymmärtää oman vastuusi päätöksenteon prosessissa sääntöjen ja asetusten mukaisesti
  • toimia yhdistyksen hallituksessa ja tuntea eri toimenkuvat ja niiden vastuut
  • tulkita yhdistyksen asiakirjoja ja ymmärtää niiden merkityksen
  • kuvata yhdistyksen vuosittaista toimintaa kokonaisuutena ja hahmottaa siihen vaadittavat resurssit.

Koulutus on toteutettavissa sekä lähi- että verkkokoulutuksena. 

Koulutus tilauskoulutuksena

Voit tilata meiltä koulutuksia omalle järjestöllesi omien tarpeittenne mukaan. Suunnittelemme koulutukset yhdessä kanssanne huomioiden järjestönne erityispiirteet ja toiveet. Koulutukset voivat olla kestoltaan muutaman tunnin tai pidempiaikaisia prosesseja. Kouluttajillamme on vahvaa osaamista useilta aloilta ja aiheista. Koulutus voidaan järjestää lähes missä puolella Suomea tahansa tilaajan varaamissa tiloissa.

Koulutusten hinnat vaihtelevat koulutuksen viikonpäivän ja suunnitteluun mahdollisesti tarvittavan räätälöinnin määrän mukaan. Kouluttajien mahdolliset matka- ja majoituskulut sekä päivärahat lisätään kokonaishintaan.

Kysy lisää tilauskoulutuksesta