Reilun siirtymän webinaareissa tarkastelemme vihreää siirtymää sosiaalisen oikeudenmukaisuuden näkökulmasta. Konkreettisesti tämä tarkoittaa hyvinvointiin, työhön ja toimeentuloon liittyviä kysymyksiä. Videot ovat katsottavissa KSL-opintokeskuksen YouTube-kanavalla.

Webinaarisarjassa on tällä hetkellä 10 jaksoa, joissa on äänessä jopa 17 asiantuntijaa. Videot muodostavat yhä kasvavan tietopankin, jonka avulla kuka tahansa voi tutustua reilun siirtymän kysymyksiin ja ratkaisuehdotuksiin. Webinaarien kielessä ja asioiden käsittelytavassa pyrimme siihen, ettei mukanaolo edellytä aiempaa perehtyneisyyttä asiaan.

Ensi syksynä käsittelemme reilua siirtymää kaupungeissa

”Ensimmäiset kaksi sarjaa ovat olleet aiheeltaan aika laajoja kattauksia. Ensimmäinen käsitteli reilua siirtymää ja työn murrosta, toinen reilua siirtymää ja politiikan suunnanmuutosta”, kertoo sarjan tuottaja ja juontaja, koulutustuottaja Jukka Peltokoski. ”Jatkossa rajaamme aiheita suppeampiin asiakokonaisuuksiin. Esimerkiksi syksyn reilun siirtymän webinaarien teemaksi on tulossa reilu siirtymä kaupungeissa.”

Osallistujia yksittäisissä webinaareissa on ollut muutamasta kymmenestä jopa yli sataan. ”Tavoittelemme webinaareihin laajaa kiinnostuneiden joukkoa kansalaisjärjestöaktiiveista eri alojen asiantuntijoihin”, Peltokoski toteaa. ”Vielä enemmän haluaisin nähdä joukossa työntekijöitä ja ammattiyhdistysaktiiveja.”

Katso tallenne tai osallistu livenä

Webinaarit eivät ole olleet passiivisia luentoja, vaan osallistavia verkkokeskustelutilaisuuksia. Tallenteista on kuitenkin leikattu yleisökeskustelut pois, joten niistä voi takautuvasti katsoa ja kuunnella vain asiantuntija-alustukset. ”Päästäkseen mukaan webinaarikeskustelujen imuun on kuitenkin tultava linjoille livenä!”, Peltokoski suosittelee.

Tutustu tarkemmin reilun siirtymän webinaaritallenteisiin KSL:n verkkosivulla.