KSL-opintokeskuksen ja Vasemmistoliiton yhdessä järjestämän Poliitikkokoulun opiskelijat kokoontuivat tänään ensimmäistä kertaa. Mukaan koulutukseen on valittu 23 osallistujaa eri puolilta Suomea – Lapista Uudellemaalle ja Satakunnasta Pohjois-Karjalaan.

– Poliitikkokoulu on hyvä tapa nostaa osaavia vasemmistoaktiiveja ympäri Suomea ja verkostoitua sekä saada vertaistukea, sanoi Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson poliitikkokoulun tervehdyspuheenvuorossa.

Lähitapaamisessa osallistujat tutustuivat toisiinsa ja pohtivat muun muassa omaa poliittista profiiliaan. Viikonlopun teemana on poliittinen kampanja ja Andersson kertoi poliitikkona toimimisesta poliitikkokoululaisille.

– Kukaan ei synny luontaisesti esiintyjäksi. Kaikkea voi oppia ja harjoitella, kannusti Andersson poliitikkokoululaisia ottamaan oman tilansa niin turuilla kuin  toreilla sekä paneelikeskusteluissa.

Poliitikkokoulu on valtakunnallinen lukukauden mittainen koulutus, joka koostuu viikonlopputapaamisista, webinaareista sekä itsenäisesti suoritettavista tehtävistä. Koulutuksen aikana vieraillaan muun muassa eduskunnassa.