KSL-opintokeskuksen ja Vasemmistoliiton yhdessä järjestämän Poliitikkokoulun opiskelijat kokoontuivat viikonloppuna ensimmäistä kertaa. Mukaan Poliitikkokouluun on valittu 25 osallistujaa eri puolilta Suomea – Lapista Uudellemaalle ja Pohjanmaalta Pohjois-Karjalaan. Suuri osa aikoo kuntavaaliehdokkaaksi, ja kaikki haluavat vahvistaa omaa poliittista osaamistaan ja verkostoitua vasemmistolaisten toimijoiden kanssa.

Ensimmäisessä lähitapaamisessa osallistujat tutustuivat toisiinsa ja pohtivat sekä omia että puolueen poliittisia tavoitteita. Lauantaina ohjelmassa oli myös Joukkovoima-mielenosoitus. Sunnuntaina poliitikkokoululaiset pääsivät tapaamaan Vasemmistoliiton johtoa, kun puheenjohtaja Li Andersson, puoluesihteeri Joonas Leppänen ja järjestö- ja kunnallissihteeri Mikko Koikkalainen osallistuivat lounaalle ja kertoivat ajankohtaisista poliittisista aiheista ja kuntavaaleista.

Kevääseen saakka jatkuva koulutus koostuu lähitapaamisista, välitehtävistä, omavalintaisesta kehittämistehtävästä sekä paikallisen poliittisen tilaisuuden järjestämisestä. Lisäksi koulutuksen aikana vieraillaan muun muassa puoluetoimistolla ja eduskunnassa sekä MEP Merja Kyllösen luona Euroopan parlamentissa Brysselissä.

Edellinen poliitikkokoulutus alkoi vuonna 2012 ja kesti neljä vuotta. Koulutusta kehuttiin erityisesti sen tarjoamasta mahdollisuudesta verkostoitua valtakunnallisesti sekä talouspoliittisesta opetuksesta. Nyt koulutus on lyhennetty vuoden mittaiseksi. Seuraava haku poliitikkokoulutukseen pyritään järjestämään keväällä 2017.

Poliitikkokoulun ryhmäkuva
Poliitikkokoululaiset, kouluttajat ja Vasemmistoliiton puoluejohtoa yhteiskuvassa.