Mitä on syrjimätön kieli ja miksi se on tärkeää kansalaistoiminnassa? Tutustumme syrjimättömän kielen eri osa-alueisiin, kuten sateenkaaritietoiseen ja antirasistiseen kieleen. Pohdimme, miten kouluttaa, viestiä ja ohjata vapaaehtoisia syrjimättömästi. Tarkastelemme kielenkäytön ja viestinnän roolia kansalaistoiminnassa kaikki mukaan ottavasta näkökulmasta ja opimme tunnistamaan kielellistä syrjintää.

Koulutuksessa saat valmiudet

  • tunnistaa kielenkäytön muuttuvan luonteen ja syrjimättömän kielenkäytön merkityksen
  • käyttää toisia kuuntelevaa ja kunnioittavaa kommunikaatiota erilaisissa vuorovaikutustilanteissa
  • ymmärtää vallan ja kielen yhteyksiä sekä kielellä syrjinnän yhteiskunnallista taustaa
  • jäsentää oman yhteiskunnallisen aseman vaikutuksia käytettyyn kieleen

Kouluttajana toimii Elina Vainikainen, Syrjimätön kieli -oppaan kirjoittaja. Tutustu maksuttomaan oppaaseen verkkosivulla.

Koulutus tilauskoulutuksena

Voit tilata meiltä koulutuksia omalle järjestöllesi omien tarpeittenne mukaan. Suunnittelemme koulutukset yhdessä kanssanne huomioiden järjestönne erityispiirteet ja toiveet. Koulutukset voivat olla kestoltaan muutaman tunnin tai pidempiaikaisia prosesseja. Kouluttajillamme on vahvaa osaamista useilta aloilta ja aiheista. Koulutus voidaan järjestää lähes missä puolella Suomea tahansa tilaajan varaamissa tiloissa.

Koulutusten hinnat vaihtelevat koulutuksen viikonpäivän ja suunnitteluun mahdollisesti tarvittavan räätälöinnin määrän mukaan. Kouluttajien mahdolliset matka- ja majoituskulut sekä päivärahat lisätään kokonaishintaan.

Kysy lisää