Haluaisitteko vaikuttaa järjestössänne tehokkaasti johonkin paikalliseen tai valtakunnalliseen kysymykseen?  

Lobbaaminen on suoraa vaikuttamista poliittiseen päätöksentekoon. Koulutus käy havainnollisesti läpi, mitä lobbaaminen on, mihin sillä voidaan vaikuttaa – ja miksi sen pitäisi kiinnostaa sinuakin!  

Vaikuta vallanpitäjiin -koulutus antaa käytännönläheisiä vinkkejä siihen, miten lobbauksen kohteet kannattaa valita ja miten menestyksellinen lobbauskampanja suunnitellaan.  Koulutus antaa eväitä vaikuttavan viestin muotoilemiseen ja tehokkaan lobbausprosessin toteuttamiseen. Koulutus sisältää oppimista edistäviä tehtäviä ja se on suunnattu järjestötoimijoille.

Sisältö:

  • Hyvä paha lobbaus – mielikuvia lobbaamisesta
  • Lobbaamisen ABC
  • Ajankohtaiset kysymykset vaikuttamisen kentällä
  • Lobbaustaidot ja lobbauksen suunnitteleminen

Koulutus perustuu Vaikuta vallanpitäjiin – järjestölobbaajan opas -julkaisuun (KSL 2018). Opas jaetaan koulutuksen osallistujille.  

Toteutus: Päiväkoulutus (7 ot) tai tiiviimpi iltakoulutus (4 ot)

Tilauskoulutuksemme

Voit tilata meiltä koulutuksia omalle järjestöllesi omien tarpeittenne mukaan. Suunnittelemme koulutukset yhdessä kanssanne huomioiden järjestönne erityispiirteet ja toiveet. Koulutukset voivat olla kestoltaan muutaman tunnin tai pidempiaikaisia prosesseja. Kouluttajillamme on vahvaa osaamista useilta aloilta ja aiheista. Koulutus voidaan järjestää lähes missä puolella Suomea tahansa tilaajan varaamissa tiloissa.

Koulutusten hinnat vaihtelevat koulutuksen viikonpäivän ja suunnitteluun mahdollisesti tarvittavan räätälöinnin määrän mukaan. Kouluttajien mahdolliset matka- ja majoituskulut sekä päivärahat lisätään kokonaishintaan.

Kysy lisää tilauskoulutuksesta