Poliitikkokoulu on pitkäkestoinen koulutus vasemmistoaktiiveille, jotka haluavat vahvistaa poliittisten sisältöjen tietämystään, järjestöosaamistaan ja kampanjointitaitojaan. Seuraava Poliitikkokoulu käynnistyy elokuussa 2023. Hae koulutukseen 13.3.-30.4.

Vuoden 2023-2024 koulutukseen haetaan osallistujia, jotka ovat tulleet mukaan vasemmistoliiton toimintaan viime vuosina ja jotka harkitsevat lähtevänsä ehdolle tulevissa vaaleissa vasemmistoliiton ja vasemmistoryhmien listoilla. Valinnoissa tähdätään alueellisesti kattavaan ja monipuoliseen ryhmään.

Ryhmässä oppimista ja itsensä kehittämistä

Koulutus perustuu ryhmässä oppimiseen ja yhdessä työskentelyyn ja se rakentaa valtakunnallista vasemmistolaista toimijaverkostoa. Poliitikkokoulu sisältää viikonlopputapaamisia, webinaareja ja välitehtäviä sekä ryhmätyön, jonka osallistujat tekevät pienryhmässä itse valitusta poliittisesta teemasta.

Koulutuksessa vierailee puoluejohtoa, poliitikkoja ja asiantuntijoita. Koulutuksen sisällöt liittyvät poliittiseen järjestelmään ja sisältöihin sekä järjestötoimintaan ja kampanjarakennukseen. Koulutuksen pääosassa ovat poliitikkokoululaiset itse.

Lisätietoa koulutuksesta ja hakemisesta

Koulutus on siihen valituille osallistujille ilmainen sisältäen koulutuksen matkat, majoitukset, ruokailut ja opintomateriaalit.

Koulutuksen käyneet suosittelevat

Katja Marova eduskuntatalon seinän edessä.

”Ehkä tärkein oppi Poliitikkokoulusta on se, kuka minä olen ja mitä minä politiikassa haluan. Sain itsevarmuutta tavoitteiden asettamiseen ja rohkeutta toteuttaa niitä. Opin paljon käytännöllisiä asioita siitä, miten politiikkaa nykyään tehdään, missä on järjestelmällisiä epäkohtia, ja miltä osin järjestelmä toimii hyvin.

Vierailijoiden kertomukset olivat erittäin kiinnostavia. Jokaisesta vierailusta jäi mieleen pointteja, jotka vaikuttivat omien kantojen sekä asenteiden työstämiseen.”

Katja Marova, Lappeenranta

 

Matti Luonuansuu seisoo eduskuntatalon lehterillä. Taustalla näkyy tyhjä istuntosali.

”Poliitikkokoulu auttoi kampanjointisuunnitelman teossa. Koko koulutuksen ajan tehtävänä oli suunnitella omaa kampanjaa esimerkiksi eduskuntavaaleja ajatellen. Osaavat kouluttajat, politiikan kokeneet konkarivierailijat ja muu materiaali antoivat hyvät eväät suunnitella oma kampanja.”

Matti Luonuansuu, Alavieska

 

Sari Auvinen takanaan talvinen maisema ja yllään valkoinen liivi, jossa on vasemmistoliiton logo.

”Poliitikkokoulu avarsi ajatteluani. Oli hieno huomata, kuinka monta näkökulmaa ja aatetta ryhmään mahtuu. Jokainen osallistuja antoi eväitä omaan tapaani nähdä asioita. Parasta Poliitikkokoulussa oli meidän ryhmämme ja siitä tuli oma tukiverkkoni. Heihin tukeudun myös jatkossa.”

Sari Auvinen, Hausjärvi

Lue osallistujien koko haastattelut KSL:n verkkosivulla: Poliitikkokoulu antoi itsevarmuutta tavoitteiden asettamiseen ja rohkeutta toteuttaa niitä | KSL Opintokeskus