Onko mielessäsi epäkohta joka tarvitsee muutosta, mutta tarvitset asian muuttamiseksi muita ihmisiä? Haluatko tulla valituksi luottamustehtävään, mutta tarvitset apua kampanjan suunnittelussa? 

Tule luomaan oma vaikuttamiskampanja yhdessä muiden ay-nuorten kanssa. Kampanjan teema voi olla esimerkiksi nuorten tavoittaminen ja mukaan saaminen ay-toimintaan, kampanja luottamustehtäviin pääsemiseksi, matalapalkka-alojen arvostuksen lisääminen, työtaisteluoikeuden puolustaminen tai vihreä siirtymä työpaikoilla ja ay-liikkeessä.  

Tule mukaan ja luo vaikuttava kampanja yhdessä muiden nuorten kanssa 

Seminaarin aikana tutustut omaan osaamiseesi, muihin nuoriin ay-toimijoihin ja pääset rakentamaan konkreettista vaikuttamiskampanjaa yhdessä muiden nuorten kanssa. Seminaarissa saat tukea ja tietoa kampanjasuunnitelman rakentamiseen KSL-opintokeskuksen kouluttajilta sekä ammattiliittojen työntekijöiltä.  

Mitä: Nuorten ay-toimijoiden seminaari 

Missä ja milloin: Hotelli Nuuksio, Espoo 21.-22.10.2023. Tapahtuma alkaa lauantaina klo 10 ja päättyy sunnuntaina klo 16. Yhteiskyyti tapahtumapaikalle lähtee Helsingin keskustasta lauantaina klo 9.00 ja palaa samaan paikkaan sunnuntaina klo 17.  

Mikäli tarvitset majoituksen perjantain ja lauantain väliseksi yöksi pitkän matkan takia, kysy lisätietoja Emmi Alholta . 

Seurantatapaaminen tammikuussa 2024. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Mitä maksaa: tapahtuma on osallistujalle maksuton. Tapahtuma sisältää majoituksen, ruoat ja ohjelman.  

Matkat ovat omakustanteisia. Liittoryhmät tukevat jäseniään myös matkakuluissa. Kysy lisätietoja Emmi Alholta  


Kenelle: nuorille vasemmistolaisille ja sitoutumattomille ay-toimijoille. Tapahtuma on suunnattu alle 36-vuotiaille. 

Lisätietoja koulutuksesta:
Emmi Alho, järjestösuunnittelija KSL-opintokeskus
040 544 3003,  


Esteettömyys: 

Tapahtumassa noudatetaan KSL:n turvallisemman tilan periaatteita.

Hotellin kaikki palvelut ovat yhdessä tasossa, liikkuminen on esteetöntä.
Päivitämme tälle sivulle tarkemmat esteettömyystiedot mahdollisimman pian.

Koulutuksen järjestäjät 

SAK:n vasemmistoryhmä
SAK:n vasemmistoryhmä kokoaa yhteen SAK:laisten liittojen vasemmistolaisten ja sitoutumattomien toimijoiden liittoryhmät

Teollisuuden Vaikuttajat  

Teollisuuden Vaikuttajat on Teollisuusliiton vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliitto, joka toimii jäsenten edunvalvonnan parantamiseksi ja tasavertaisen yhteiskunnan edistämiseksi. Teollisuuden Vaikuttajien toiminnan kulmakivet ovat työväenhenkisyys, demokraattisuus, heikompien puolustaminen, yhteisvastuullisuus sekä ympäristön tulevaisuudesta huolehtiminen. Kaiken perustana on palkansaajien tekemä työ ja sen luoma hyvinvointi.  

Meille on tärkeää Suomen teollisuuden toimintaedellytysten turvaaminen ja uusien työpaikkojen synnyttäminen maahamme.  

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL  

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL on elintarvikealan työntekijöiden ammattiliitto, joka toimii jäsentensä työehtojen ja työolojen parantamiseksi. SEL neuvottelee työntekijöiden yleissitovat työehtosopimukset leipomo-, lihanjalostus-, maidonjalostus- ja teollisuus- sekä virvoitusjuoma- ja panimoalalle.  

SEL:n jäsenmäärä on 30 000, josta työikäisiä on noin 19 000 ja eläkeläisiä noin 11 000. Lähes 80 prosenttia elintarvikealan työntekijöistä on SEL:n jäseniä. Kaikista SEL:n jäsenistä naisia on noin 57 % ja työikäisistä naisia on 49 %. Työikäisistä jäsenistä joka kolmas on alle 35-vuotias.  

PAMin vasemmistoryhmä

Palvelualojen ammattiliitto PAM ry on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto. PAMiin kuuluu noin 200 000 jäsentä, joista naisia on 75 %. Suurin osa PAMin jäsenistä työskentelee vähittäiskaupassa, matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajanpalveluissa, kiinteistöpalveluissa sekä vartiointialalla. PAM neuvottelee palvelualoille työehtosopimukset ja valvoo jäsentensä etuja työpaikoilla. PAMin vasemmistoryhmä kokoaa yhteen vasemmistolaisesti ajattelevat PAMin jäsenet. Ryhmän tärkeimmät tavoitteet ovat tasa-arvon toteutuminen, työntekijöiden toimeentulon parantaminen, ilmastonmuutoksen pysäyttäminen sekä aktiivisempi ja rohkeampi ay-liike.  

JHL:n vasemmistoryhmä 

JHL on monialainen ammattiliitto, joka yhdistää kunnissa, valtiolla ja yksityisissä hyvinvointipalveluissa työskentelevät ammattilaiset sekä näille aloille opiskelevat. JHL:n jäsenmäärä on noin 165 000, joista naisia on 70 %. JHL:n vasemmisto ja sitoutumattomat -ryhmän toiminnan päätavoite on jäsenten edunvalvonnan varmistaminen liittoa voimistamalla. Toimimme JHL:n päätöksenteossa ja työpaikoilla sen eteen, että työntekijöiden etu ja toimeentulon varmistaminen ohjaa liiton toimintaa kaikissa tilanteissa. Solidaarisuus, tasavertaisuus, luottamus ja rohkeus ovat ne voimat, joilla voimme yhdessä muuttaa työelämää reilummaksi.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n vasemmistoryhmä

AKT:n vasemmistoryhmä kokoaa yhteen AKT:n aloilla työskentelevät vasemmistolaiset toimijat työehtojen parantamiseksi ja sivistystason kohottamiseksi.