KSL-opintokeskus järjesti keväällä 2021 sarjan internet-yhteiskuntaa ja digitaitoja käsitelleitä webinaareja. Tallenteet ja materiaalit ovat nyt kaikkien saatavilla TeDiCom-hankkeen verkkosivulla. 

Englanninkielisissä webinaareissa käsitellään internet-yhteiskunnan haasteita ja internetin käyttäjiltä vaadittavia kriittisiä taitoja  

  • kriittinen ajattelu ja sen edistäminen 
  • tietoturva ja yksityisyyden suojan vahvistaminen 
  • verkkohäirintä ja sitä vastaan toimiminen  
  • hybridisodankäynti ja sen tunnistaminen  
  • valeuutiset ja medialukutaidon kehittäminen 

Vastasimme verkkohäirintää koskevasta teemasta. Siitä puhumassa oli toimittaja Johanna Vehkoo, joka valotti ilmiön luonnetta ja jakoi käytännön neuvoja verkkohäirintään varautumiseksi ja sitä vastaan toimimiseksi. Suosittelemme lämpimästi katsomaan tallenteen, sillä meidän kaikkien on syytä toimia verkkohäirintää vastaan ja suojella häirinnän kohteita. 

Järjestimme webinaarit yhteistyössä asiantuntijoiden ja kansainvälisten kumppaniemme kanssa. Mukana yhteishankkeessa oli oppilaitoksia Liettuasta, Sloveniasta, Ruotsista ja Saksasta. Kukin maa vastasi yhden teemakokonaisuuden järjestämisestä. 

TeDiCom – Teaching Digital Competences -hankkeessa järjestettiin eri maissa kouluttajatapaamisia, joissa teemana on digitaitojen kouluttaminen aktiivisille kansalaisille. Hanketta koordinoi KulturLife (Saksa) ja sitä rahoitti Erasmus+ KA2. 

KSL:n yhteyshenkilönä hankkeessa toimi koulutustuottaja Jukka Peltokoski.