Sami Hakkarainen aloitti mediatuottajanamme syyskuun alussa. Tehtävään kuuluu videoiden, verkkolähetysten, valokuvien ja podcastien tuottaminen koulutuksen, yhteiskunnallisen keskustelun sekä jäsenjärjestöjemme tarpeisiin.

Miksi sinua kiinnosti työ KSL:n mediatuottajana?

KSL:ssa tehdään töitä kestävän tulevaisuuden eteen, mikä vaikutti siihen, että kiinnostuin tehtävästä. KSL oli minulle tuttu entuudestaan, koska olin tehnyt opintokeskukselle toimeksiantoja aiemmin.

50 %:n työaika on omaan arkeeni sopiva ja se antaa sopivasti joustavuutta tehdä muitakin asioita. Minulle se oli kynnyskysymys.

Vaikutan osuustoiminnassa videotuotannon saralla yhteiskunnallisessa yrityksessä nimeltä Kreatos Films. Siellä olen tehnyt oikeastaan kaikkea videoihin liittyvää aina käsikirjoituksesta tuotantoon ja jälkituotantoon. Samalla on tullut tutuksi iso joukko toimijoita, joilla on jotain annettavaa yhteiskunnallisten ongelmien taklaamisessa.

Työ osuuskunnassa on keikkapohjaista silppua, eli ei siis siinä mielessä vakaata. Yhdistämällä nämä kaksi työtä pystyin luomaan itselleni vakaamman tilanteen.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Kirjoitan kitaralle kappaleita ja laulan toisinaan. En kylläkään kovin aktiivisesti, itseäni rentouttaakseni lähinnä.

Luen kirjallisuutta monipuolisesti ja monitieteisesti. Ekologista taloustiedettä, neuro-antropologiaa ja tulevaisuuden tutkimusta. Lempiaiheitani ovat tulevaisuuksien kuvittelu ja erilaisten skenaarioiden pyörittäminen. Mietin myös paljon, mitä tarinankerronnalla voisi tarjota tälle aihepiirille.

Miltä KSL vaikuttaa nyt, kun olet täällä jo hetken työskennellyt?

Työ on suurin piirtein sitä, mitä odotinkin. Olen tyytyväinen siihen, että täällä luotetaan itse-ohjautuvuuteen. Sen suhteen odotin, että kontrolli olisi ollut tiukempaa. Meininki on sopivasti asiallisen ja rennon välissä.

Paljon uutta asiaa tulee itselle jo siksi, että en ole juurikaan työskennellyt yhden työnantajan alaisuudessa aiemmin.