Tietoturvapäällikkömme Sebastian ”Sebu” von Etter jää eläkkeelle 25 työvuoden jälkeen.

Sebu pyöritti omaa tietokonefirmaa 1990-luvulla, kun KSL:n kurssisihteeri Heikki Sormunen löysi hänet työvoimatoimiston listoilta. Heikki pyysi häntä järjestämään atk-koulutusta, erityisesti atk-ajokorttikoulutusta.

Sebu muistelee, kuinka silloinen KSL:n pääsihteeri Tapani Kaakkuriniemi piti hänelle kahden minuutin työhaastattelun, jonka jälkeen paikka oli hänen. KSL:n tilat sijaitsivat tuolloin Yle Radio 1:n yläkerrassa Pasilassa, ja Sebun pieni työpiste oli perällä takavarastossa.

Myöhemmin KSL muutti Hämeentielle. Atk-ajokorttikoulutuksille oli yhä kysyntää, ja Hämeentiellä KSL:n tiloissa oli oma atk-luokka. Luokan vieressä oli Coca-Cola -automaatti. ”Cokista tuli juotua niin hirveästi, että lopulta lääkäri antoi kuukauden aikaa lopettaa sen juominen”, Sebu muistelee huvittuneena.

Aikojen muuttuessa 2000-luvulla tarve atk-koulutukseen väheni. Atk-luokasta luovuttiin, ja KSL muutti Lintulahdenkadulle nykyisiin tiloihin. Atk-tuen antaminen ja järjestelmien ylläpitäminen KSL:ssa ja sen rinnalla vasemmistoliitossa on pitänyt Sebun nämä vuodet kiireisenä.

”Hyvä ja ystävällinen jengi sekä itsenäinen työ on ollut töissä parasta. Olen osannut arvostaa työyhteisöä, koska yrittäjänä tekeminen oli usein yksinäistä”, Sebu toteaa.

KSL:n työkaverit jäävät kaipaamaan tämän Volvo-miehen poikkeuksellista kärsivällisyyttä, auttamishalua ja syvällistä ymmärrystä tietotekniikan toimintaperiaatteista. ”Sebu on aina ollut valmis auttamaan, oli sitten kyse tietotekniikasta tai vaikkapa siitä, että minulla oli huoneessani liian kylmä. Hän kantoi huoneeseeni oman irtolämpöpatterin”, muistelee pitkäikäinen työtoveri, koulutuspäällikkö Tarja Muukkonen.

Toivotamme jatkoon hyviä – ja Sebun tuntien aktiivisia – eläkepäiviä perheen ja koirien parissa!