Tarinateatteria kiusaamisesta -projekti on päättynyt. Viimeiset esitykset nähtiin marraskuun alussa Etnosoi! -festivaalilla Helsingissä ja Turusen Sahalla Oulussa.

Tarinateatteriesityksissä yleisöt ja esiintyjät kohtasivat kokemustarinoiden äärellä ja tekivät yhdessä koetun näkyväksi ja jaettavaksi. Näyttelijät ja muusikot improvisoivat kerrottuja kokemuksia ja ohjaajat johdattivat yhteisen illan kulkua. Katsojien kertomukset ulkopuolisuudesta, vaientamisesta ja erilaisuudesta alkoivat elämään ja niistä näyttäytyi uusia puolia. Haastaviinkin tilanteisiin löytyi helpotusta ja jopa ratkaisuja tarinateatterin keinoin.

Tutkimme Helsingin tarinateatterin kanssa tarinateatterin mahdollisuuksia tasa-arvoisen kansalaisdialogin välineenä keväällä ja syksyllä 2019. Yhteistyöhanke ”Turpa kii…tai” keskittyi kiusaamisen ja vaientamisen kokemuksiin sekä yksityiselämässä että työrooleissa. Helsingissä nähty Pysähdy! – tarinoita ulkopuolisuudesta ja muukalaisuudesta oli tutkivan tarinateatteriesityksen sarjan viimeinen esitys. Eri puolilla Suomea järjestettiin yhteensä viisi esitystä, jotka kokosivat yhteen 80 katsojaa.

Tuotimme esitykset yhteistyössä useiden eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Kiitokset yhteistyöstä kuuluvat: Helsingin tarinateatterille, Etnosoi! -festivaalille, Maailman musiikin keskukselle, Hämeen Vasemmistonuorille, Kansalaisforumille, Opintokeskus Sivikselle, Maaseudun Sivistysliitolle ja Työväen Sivistysliitolle. Pääsymaksuttomat kaikille avoimet esitykset toteutettiin Kulttuuriosuustoiminnan säätiön tuella.

Nähdään ja kuullaan toisemme!

Lisätietoja: kulttuurituottaja Jutta Lithovius, jutta.lithovius@ksl.fi tai 0400 308 509

KSL-opintokeskuksen kulttuuritoiminta perustuu kulttuuriaktivismiin: se on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla järjestöjen ja erilaisten toimintaryhmien kanssa.