Ketuttaako oikeistolainen talouspuhe, mutta et ole varma, miten siihen vastaisi? Opi vasta-argumentit oikeiston taloussaarnoille ja riko talouden uusliberaalit myytit osallistumalla etäkurssille.

Taloudellisen itsepuolustuksen kurssilla kauppatieteiden tohtori Christer Lindholm käy läpi oikeistolaisen talouspuheen olettamuksia ja antaa välineitä niiden taklaamiseen.

Kurssi toteutetaan neljän kerran verkkoluentoina, joiden aikana myös osallistujilla on mahdollisuus kysellä ja keskustella itseä talouspuheessa askarruttavista asioista.

Luentokerrat pidetään torstaisin 12.9., 26.9., 10.10. ja 17.10. klo 18–20.

  • 12.9. Uusliberaalin työllisyyspolitiikan myytit
  • 26.9. Myytti verotuksen haitallisuudesta ja velkaantumisen vaarallisuudesta
  • 10.10. Myytti yksityisen palvelutuotannon paremmuudesta
  • 17.10. Kyselytunti – kysymyksiä ja vastauksia luentokertojen tiimoilta

Koulutus on maksuton ja se on tarkoitettu kaikille vasemmistolaisille ja punavihreän kansalaisyhteiskunnan toimijoille. Koulutuksen materiaalit lisämateriaaleineen jaetaan osallistujille KSL-opintokeskuksen Peda.net-alustalla. Luentokerrat muodostavat kokonaisuuden, joten parhaan hyödyn saat osallistumalla jokaiselle kerralle.

Christer Lindholm toimii talouskolumnistina, tietokirjailijana ja luennoitsijana. Hän on julkaissut mm. kirjat Viis taloudesta! — 5 myyttiä, jotka romuttavat hyvinvoinnin (Vastapaino 2016) ja Kun maailma ei riitä — Ekologinen kestävyysvaje ja talouskasvun rajat (Vastapaino 2024).

Koulutus järjestetään KSL-opintokeskuksen Zoom-alustalla. Osallistumislinkki jaetaan ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeella.

Webinaarin kuvituskuva on tuotettu Canvan tekoälytyökalulla.