Ratkaistaanko kestävään tulevaisuuteen liittyvät kysymykset kaupungeissa? Mitä kestävyyskysymyksiä kaupunkeihin liittyy ja mitä toimenpiteitä kaupungeissa voitaisiin tehdä kestävän tulevaisuuden eteen? Miten rakennetaan ekologisesti kestävä kaupunki?

Reilun siirtymän webinaareissa syksyllä 2023 tarkastellaan kaupunkia reilun siirtymän paikkana. Kun valtaosa suomalaisista asuu ja elää kaupungeissa, on kaupungeissa ratkottava myös yhä useammat kestävän tulevaisuuden kysymykset.

Kaikille avoimissa ja ilmaisissa webinaareissa keskustelemassa aiheesta on koko joukko alan asiantuntijoita ja vaikuttajia. Katso ohjelma alta!

Webinaarit järjestetään Zoom-verkkoalustalla ja ne juontaa KSL-opintokeskuksen koulutustuottaja Jukka Peltokoski.

Osallistumislinkki webinaareihin jaetaan ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeella.  

Ohjelma 

Vihreän siirtymän kysymykset kaupungissa  

To 5.10. klo 17:30-19:00

Kaupungistuminen kiihtyy kasvavalla vauhdilla, mutta sen ekologisuudesta ollaan montaa mieltä.

Voiko kaupungistuminen olla ekologisesti kestävää? Mitä toimenpiteitä ekologisen kaupungin rakentaminen edellyttää? Millaista on kaupungin ympäristöpolitiikka? Keskustelua alustamassa Tampereen yliopiston ympäristöpolitiikan apulaisprofessori Helena Leino.

Ympäristökansalaisuus kaupungissa   

To 12.10. klo 17:30-19:00 

Kaupunkilaisten teoilla ja valinnoilla on valtava merkitys ympäristölle ja ympäristöpolitiikalle. Millaista on ympäristökansalaisuus, jossa kaupunkilaiset osallistuvat ja organisoituvat ympäristön puolesta. Miten sitä voidaan tukea tai tukahduttaa? Keskustelua alustamassa Helsingin yliopiston kaupunkisosiologian apulaisprofessori Veikko Eranti.

Kaupungin ilmastotoimet  

Ti 24.10. klo 17:30-19:30 

On sanottu, että ilmastonmuutos ratkaistaan kaupungeissa. Millä keinoin? Miten kaupungeista rakennetaan ilmastokaupunkeja? Keskustelua alustamassa Kuntaliiton ilmastopolitiikan erityisasiantuntija Pauliina Jalonen ja Tampereen yliopiston yhteiskuntafilosofian tutkija Lauri Lahikainen.

Kaupunkiluonnon monimuotoisuus   

To 2.11. klo 17:30-19:30 

Millaista luontoa kaupungeissa on ja miten kaupunkiluonnon monimuotoisuutta voidaan lisätä. Ovatko tulevaisuuden kaupungit luontokaupunkeja? Keskustelua alustamassa Helsingin yliopiston kaupunkiekologian tutkija Jarmo Saarikivi ja Villi vyöhyke -yhdistyksen monimuotoisuusaktivisti Jere Nieminen.

Kaupunkiviljely ja kumppanuusmaatalous   

Ti 7.11. klo 17:30-19:30 

Tuleeko ruoka maalta vai voiko se tulla myös kaupungista? Miten kaupunkilainen voi tuottaa oman ruokansa ja miten se haastaa kaupungin muuttumaan elinympäristönä? Keskustelua alustamassa Tampereen yliopiston kaupunkiviljelytutkija ja yliopisto-opettaja Krista Willman, Dodo ry:n kaupunkiviljelyaktivisti ja kehityspäällikkö Malm Nordlund sekä kumppanuusmaatalouden tuottaja Ruby Van Der Wekken Oma Maa Osuuskunnasta.

Vuoden 2024 webinaarit

Syksyn 2023 webinaarit täydentyvät ensi vuonna webinaarisarjalla kestävän kaupungin sosiaalisista kysymyksistä. Ilmoittaudu mukaan, niin pysyt kuulolla myös jatkoista!

Katso edellisten webinaarien tallenteet

Reilun siirtymän webinaarin edellisten vuosien tallenteet löytyvät verkkosivultamme.

Kysy lisää