Poliitikkokoulun 2024–2025 valinnat on tehty ja koulutus alkaa elokuussa. Suuntana ovat ensi kevään kunta- ja aluevaalit.

Hakemuksia Poliitikkokouluun tuli tänä vuonna 80. Koulutukseen valittiin hakemusten perusteella 26 osallistujaa eri puolilta maata. Tavoitteena oli joukko, jossa on osallistujia mahdollisimman tasaisesti puolueen kaikista 13 piiristä.

Alueellisen kattavuuden lisäksi valinnoissa tähdättiin taustoiltaan moninaiseen ryhmään, jossa osallistujat voivat oppia myös toisiltaan. Valinnoissa otettiin huomioon hakijan koulutustarpeet ja järjestöaktiivisuus sekä mahdollinen osallistuminen vaaleihin.

Valinnat tehtiin yhteistyössä vasemmistoliiton ja KSL-opintokeskuksen kesken. Lista osallistujista Poliitikkokouluun 2024–2025 löytyy tämän uutisen perästä.

Uutena sisältönä poliittinen järjestelmä

Poliitikkokoulua on uudistettu viime vuosina aiemmasta kampanjakoulutuksesta enemmän poliittisten sisältöjen suuntaan. Tulevassa koulutuksessa uudistaminen jatkuu poliittista järjestelmää koskevalla sisällöllä. Kampanjarakennus pysyy silti kuvassa mukana.

Poliitikkokoulu on vasemmistoliiton ja KSL-opintokeskuksen yhteinen koulutus, jonka tavoitteena on vahvistaa vasemmistolaista toimijuutta ja toimijaverkostoa sekä edistää poliittisten sisältöjen tuntemusta ja kampanjointitaitoja vasemmistolaisten keskuudessa.

Poliitikkokoulu myös tutustuttaa puoluejohtoon ja puolueen toimintaan. Kyseessä ei ole uusien jäsenten sisäänheittokoulutus, sillä Poliitikkokoulu on suunnattu viime vuosina mukaan tulleille aktiiveille, jotka ovat jo ehtineet ottaa roolia vasemmistoliikkeessä.

Poliitikkokoulu on pitkäkestoinen koulutus

Poliitikkokoulu on noin puolen vuoden prosessi, joka sisältää viisi viikonlopputapaamista ja viisi webinaaria sekä itsenäistä työskentelyä. Koulutuksessa vierailee puoluejohtoa, poliitikkoja ja asiantuntijoita.
Poliitikkokoulua vetävät KSL-opintokeskuksen koulutustuottajat Tiia Kontkanen, Krissu Sirola-Korhonen ja Jukka Peltokoski.

Kouluttajat odottavat jo innolla ryhmän ensimmäistä tapaamista elokuussa!

Poliitikkokouluun 2024–2025 valitut

Lappi

Tuomas Paananen

Pohjois-Pohjanmaa

Maria Kekkonen
Anniina Koutonen

Kajaani

Antti Soini

Savo-Karjala

Jenna Väätäinen
Joni Hyttinen

Pohjanmaa

Camilla Jokela
Lari Paski

Kaakkois-Suomi

Jenna Sandberg
Emilia Hiiri

Keski-Suomi

Aku Houtto
Jenny Riivali

Pirkanmaa

Sanna Viherlehto
Teresa Kvick

Satakunta

Pauliina Lemola
Elias Lehti

Varsinais-Suomi

Riikka Kotilainen
Nina Artesola
Jenni Jäntti

Häme

Veera Heinonen
Katri Marttila

Uusimaa

Aki Hauru
Thomas Heathfield
Teppo Kotilainen

Helsinki

Nick Walters
Robert Stark