Elina Nykyri, Vantaa
Poliitikkokoulu 2020-2021

Olen kuntavaaliehdokas ja mukana puolueen päätöksenteossa eri tasoilla, paikallisesta valtakunnalliselle. Toimin Länsi-Vantaan Vasemmiston puheenjohtajana, vasemmiston vammaispoliittisen työryhmän puheenjohtajana ja Vasemmiston puoluevaltuuston jäsenenä. Vasemmiston jäsen olen ollut vuodesta 2016.

Hain Poliitikkokouluun, koska ajattelin oppivani paljon kampanjoinnista, politiikan teosta ja Vasemmistosta puolueena. Koin tärkeäksi, että poliitikkokoulussa voi tutustua muihin vasemmistoliittolaisiin. Poliitikkokoulun kautta saa vertaistukea.

Minulle tärkeitä arvoja ovat demokratia, solidaarisuus, ympäristönsuojelu, syrjimättömyys, yhdenvertaisuus, tasa-arvo, inkluusio, itsemääräämisoikeus, esteettömyys, saavutettavuus, ekologisuus ja uskonnonvapaus. Haluan rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokainen voi elää ihmisarvoista elämää. Hyvinvointi kuuluu kaikille, ei harvoille. On mahdollista rakentaa yhdenvertainen, tasa-arvoinen, esteetön ja saavutettava Suomi, jossa luontoa kunnioitetaan. On tärkeää, että myös haavoittuvassa asemassa olevilla, kuten vammaisilla ihmisillä, on oikeus vaikuttaa päätöksentekoon.

Poliitikkokoulun aikana opin etenkin kampanjoinnista kuntavaaleissa. Oli ihanaa saada tutustua upeisiin vasemmistolaisiin ympäri Suomea. Sain Poliitikkokoulussa lisää rohkeutta vaikuttamistyöhön.  Upeaa, että nyt meillä on verkosto, jolta voi kysyä apua ja tukea hankalissa tilanteissa. Tuemme ja kannustamme toisiamme. Lämmin kiitos KSL:lle, Vasemmistoliitolle, kouluttajille ja muille Poliitikkokouluun osallistuneille!

Seuraa Elinaa verkossa ja somessa