Lobbaamalla voi vaikuttaa poliittisten päätösten valmisteluun ja päätöksentekoon. Lobbaamisella on negatiivisia kaikuja, mutta avoimesti tehtynä se on yksi tehokkaimmista kansalaisvaikuttamisen ja tiedonvaihdon keinoista. 

KSL-opintokeskus järjestää kaikille vasemmistolaisille avoimen lobbaamista käsittelevän webinaarin. Webinaari on kaksiosainen.  

  • Mitä lobbaaminen on?  Keskiviikko 25.8.2021 klo. 17.00–18.30 
  • Lobbausprosessi ja tavoitteet, keskiviikko 1.9.2021 klo. 17.00–18.30 

Ilmoittaudu mukaan webinaareihin ja tule kuulolle, mitä sijaa lobbaamisella on vasemmistolaisessa vaikuttamistyössä ja päätöksenteossa. Webinaarit pidetään Zoom-alustalla. 

Ilmoittaudu webinaareihin 22.8. mennessä

Tuemme lobbauskampanjoiden toteuttamista 

KSL tarjoaa ilmaiseksi sparrausapua yhdelle tai kahdelle vasemmistolaisen järjestön muodostamalle toimintaryhmälle heidän oman lobbauskampanjansa läpivientiin syksyn 2021 ja alkuvuoden 2022 aikana.  

Sparraus voi olla apua, tukea, vinkkejä ja koulutusta lobbauskampanjan käynnistämiseen, suunnitteluun, toteutukseen, läpiviemiseen ja arviointiin. Lobbauskampanjan onnistumisen kannalta on tärkeää, että  

  • aihe on rajattu ja poliittisen päätöksenteon kannalta ajankohtainen  
  • sinä ja 4–9 muuta ihmistä voitte sitoutua pitkäkestoisemmin lobbauskampanjan läpivientiin 

Aihe voi liittyä kunnalliseen tai valtakunnalliseen politiikkaan tai vaikkapa järjestössä tai ay-kentällä vaikuttamiseen.  

Lobbauskampanjaan liittyvät tapaamiset kouluttajan kanssa sovitaan erikseen ryhmän tarpeiden pohjalta. Ole yhteydessä kouluttaja Tiia Kontkaseen, jos mielessäsi on lobbauskampanja-aihe johon voimme tarjota tukea. 

Yhteystiedot: Tiia Kontkanen 040 570 3131