Hamasin lokakuisen hyökkäyksen ja sitä seuranneen Israelin massiivisen pommituskampanjan myötä Israel ja Palestiina on jälleen noussut uutisvirran kärkeen. Israel ja Palestiina herättävät voimakkaita tunteita myös Euroopassa, ja sekoittuvat osaksi eurooppalaisen kolonialismin ja antisemitismin historiaa ja nykyisyyttä.

Puheenvuorossaan Lähi-idän tutkija Antti Tarvainen käsittelee konfliktin pitkää historiaa ja etsii näkökulmia, jotka voisivat auttaa meitä siirtymään hiljaisuudesta ja vastuunpakoilusta kohti rauhantekemistä.

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn puheenvuorossa keskiössä on Israelin harjoittama apartheid palestiinalaisia kohtaan; apartheidin määritelmä ja sen täyttyminen Israelin toiminnassa. Yhtenä sorron välineenä Israel käyttää myös digitaalista valvontaa palestiinalaisia kohtaan, esimerkkeinä Itä-Jerusalem ja Hebron. Näistä aiheista puhuu toiminnanjohtaja Frank Johansson Amnesty Internationalista.

Solidaarisuusjärjestö Sumudin Syksy Räsäsen puheenvuoro keskittyy siihen, miksi Israelin apartheid on jatkunut vuosikymmeniä, mitkä seikat johtavat tilanteen pahenemiseen ja mikä on kansalaisyhteiskunnan rooli.

Webinaarin järjestää Opintokeskus Visio yhteistyössä KSL-opintokeskuksen kanssa.

Puhujat

  • Antti Tarvainen on Suomen Lähi-idän instituutin säätiön tutkija ja Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija. Antin tutkimus käsittelee teknologiatalouden politiikkaa Israel-Palestiinassa.
  • Frank Johansson on toiminnanjohtaja Amnesty Internationalin Suomen osastossa.
  • Syksy Räsänen on varapuheenjohtajana SUMUD- järjestössä / Suomen Palestiina – verkostossa.

Aika ja paikka

Maanantai 27.11. klo 17.30 – 19.15

Maksuton webinaari. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki.

Webinaaria voi seurata myös suorana lähetyksenä tai tallenteena Opintokeskus Vision YouTube-kanavalla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Opintokeskus Vision verkkosivulla olevalla lomakkeella ma 27.11. klo 17 mennessä.