Osallistumme näytteilleasettajana virtuaalisesti järjestettävään Maailma kylässä -festivaaliin 29.-30.5.2021. Messuosastolla esittelemme Jalanjälkeni-käsityöaktivismia ja kutsumme sinut mukaan!

Maailma kylässä -verkkotapahtumassa nähdään lukuisia konsertteja sekä maailmalta että Suomesta, ajankohtaisia dokumenttielokuvia, kiinnostavia keskusteluja ja kantaaottavia puheenvuoroja, lastenohjelmaa ja virtuaalimessut. Teemana on tänä vuonna tulevaisuus. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy.

KSL:n tärpit festareille

Maailma kylässä on suuri puhetapahtuma: 35 keskustelua ja 100 puhujaa. Festivaalin tulevaisuusteemaa tarkastellaan ympäristön, kuluttamisen, kansalaisyhteiskunnan, aktivismin, nuorten sekä ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden näkökulmista.

Arto O. Salonen
Arto O. Salonen pitää puheenvuoron aiheesta ”Hyvä ja kestävä elämä – paradoksi vai tie tulevaisuuteen?” Maailma kylässä -tapahtumassa. Kuva: Juha Törmälä

Hyvä ja kestävä elämä – paradoksi vai tie tulevaisuuteen? Miten siirtyä kohti kestävämpää elämää ja yhteiskuntaa? Mitä siirtymän aikana tapahtuu käsityksellemme hyvästä elämästä? Kestävää hyvinvointia pohtivan Arto O. Salosen  ja ekologista jälleenrakennusta tutkivan Tere Vadénin puheenvuoroissa pohditaan kestävän elämän mahdollisuuksia ja vaikutuksia. Onko hyvä elämä muutakin, kuin vain alati paranevaa materiaalista elintasoa?

***

Susani Mahadura toimittaa kuusiosaisen Maailma kylässä -podcastin, jossa keskustellaan mm. aktivismista ja sen muodoista, sosiaalisesta mediasta ja vaikuttamisesta.

– Minua kiinnostaa, kuka voi kutsua itseään aktivistiksi ja miten aktivistit tänä päivänä pystyvät vaatimaan ja vaikuttamaan asioihin niin, että päättäjätasolla lähdetään kestävään suuntaan, Mahadura sanoo.

Podcastissa visioidaan kestävää tulevaisuutta sekä keskustellaan luonnon monimuotoisuudesta, ilmastonmuutoksen vaikutuksista, aktivismin muodoista sekä dialogin merkityksestä yhteiskunnassa. Inspiroivissa keskusteluissa Mahaduran vieraina ovat muun muassa Elokapinan Anton Keskinen, Suomen luonnonsuojeluliiton Olli Turunen, ympäristöministeriön Marina von Weissenberg ja Allianssin Ellen Ojala.

***

Myös Powered by PechaKucha -puheenvuoroissa pureudutaan tulevaisuuteen kestävän kehityksen ja aktivismin näkökulmista. Powered by PechaKucha on puheformaatti, jossa puhujalla on 20 kuvaa ja 20 sekuntia per kuva aikaa vakuuttaa kuulija ja tiivistää oma näkemyksensä aiheesta.

Aktivismin tulevaisuus -kokonaisuudessa kantaa ottavat ympäristöaktivisti Helena Gualinga, kaupunkimuotoilija Tanja Jänicke, kansalaisaktivisti Zahra Karimy, Setan puheenjohtaja Sakris Kupila, Häiriköt-päämajan Jari Tamminen ja Helsingin yliopiston viestinnän lehtori Janne Matikainen.

Kestävä tulevaisuus -kokonaisuudessa visioidaan maailman tulevaisuutta kuudesta eri näkökulmasta: toimittaja, kirjailija Julia Thurén puhuu kestävästä taloudesta, tekniikan tohtori Elina Lehikoinen ruoantuotannon tulevaisuudesta, oikeushammaslääkäri Helena Ranta eriarvoistumisesta, Fingon kehityksen ja innovaatioiden asiantuntija Mika Välitalo teknologiasta, Luonto-Liiton ilmastoryhmän Emma Sairanen biodiversiteetistä ja Suomen Pakolaisavun Katja Mannerström muuttoliikkeistä.

Käsityöaktivismi tutuksi KSL:n messuosastolla

Osallistumme tapahtumaan virtuaalisella messuosastolla. Tutustu ständillämme käsityöaktivismiin ja tee sitä myös itse! Voit halutessasi tilata itsellesi jo etukäteen maksuttoman Jalanjälkeni-käsityöaktivismitarvikepaketin ja tehdä käsityötäsi kuunnellen tapahtuman ohjelmaa. Tilaathan työsi viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Jaa kuva työstäsi somessa tunnisteilla #jalanjälkeni #MaailmaKylässä.

”Kun tekee käsillä, se on hitaampi prosessi, jonka aikana ehtii ajatella maailman nykytilaa ja niitä omia valintoja, joita tekee paremman maailman puolesta” – Jutta Lithovius, kulttuurituottaja