Kontulan Eläkeläiset perustivat Ystävyys-opintokerhon rakentamaan siltaa kiinalaistaustaisen ryhmän kanssa. ”Opintokerhomme syntyi monikulttuurisen Jade-projektin leirillä, jossa kohtasimme ryhmän,” kertoo Kontulan Eläkeläisten puheenjohtaja Sirkka Kuivala. ”He olivat valtavan kiinnostuneita oppimaan lisää suomen kieltä ja kulttuuria. Otimme kopin ideasta ja niin opintokerhomme syntyi.”

Opintokerho koostui noin kahdestakymmenestä osallistujasta vuonna 2019. Viisitoista osallistujista on kiinalaistaustaisia ja loput lähtöjään Suomesta. ”Opintokerhomme ammentaa yhteisöllisyydestä ja monikulttuurisuudesta. Tärkeintä meille on kulttuurien välinen vuorovaikutus ja yhdessäolo,” kertoo Kuivala.

Suomalaisuus tutuksi retkeillen

”Teemme suomalaista elämäntapaa tutuksi retkien kautta. Olemme vierailleet lukuisissa eri kohteissa Helsingissä ja muualla Suomessa. Raision Eläkeläiset kipparoivat meidät Turun saariston Karhuluotoon. Olemme vierailleet myös Seurasaaressa, Fazerin tehtaalla, Nuuksion kansallispuistossa ja Kansallismuseossa. Helsingin Seurasaaressa ryhmämme viihtyi niin hyvin, että teimme sinne retken toistamiseen.”

”Porukkamme on valtavan innostunut ja yhtenäinen. Osallistujien suomen kielen taito ja itsevarmuus ovat kehittyneet huimasti opintokerhon aikana,” toteaa Kuivala.

Lue lisää opintokerhotuesta KSL:n verkkosivulta.