Kuvassa värikästä kangasta ja käsinkirjoitettua tekstiä: "Viimeisen vuoden aikana on tuntunut hurjan tärkeältä osallistua rasisminvastaisiin mielenilmauksiin. On järjettömän huolestuttavaa, että media esittää rasismin vastustamisen 'toisena ääripäänä', vaikka rasismin kitkemisen pitäisi olla itsestään selvä"...

Kulttuuri­aktivismia

KSL-opintokeskuksen kulttuuritoiminta perustuu kulttuuriaktivismiin: se on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla järjestöjen ja erilaisten toimintaryhmien kanssa. Kulttuuriaktivismi on mahdollisuus saada uutta näkökulmaa ja erilaisia luovia tapoja vaikuttamistyöhön esimerkiksi työpajojen, tapahtumien ja hankkeiden merkeissä.

Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla: Olemme toteuttaneet muun muassa Eläkeläiset ry:lle Suomi 100 – työllä rakennettu – tilkuista peitoksi -projektin, jossa eläkeläiset tekivät omista muistoistaan tilkun, jotka koottiin isoksi peitoksi kesäpäiville Vuokatissa.  Yhteistyössä Työväen Sivistysliiton kanssa olemme toteuttaneet Laulu ottaa kantaa -klubeja eri puolella Suomea. Sen lisäksi olemme mukana Laulu ottaa kantaa -verkostossa.

Parhaillaan käynnissä on Jalanjälki – hanke. Aiempina vuosina meillä on ollut seuraavat hankkeet Tarinateatteria kiusaamisesta (2019) SivistysSilta (2018), #Suomilupaus (2017) ja Huuda huovuttamalla (2016).

Kulttuuritapahtumien osalta toimimme muun muassa yhteistyökumppanina ja ohjelman tuottajana Tampereen työväenkirjallisuuden päivässä.

Katso Turinatuokio teemasta kulttuuriaktivismi Punatulkut Youtube-kanavalta. Keskustelijoina KSL:n kulttuurituottaja Jutta Lithovius ja Heidi Haataja.

Kaikki (o)saavat tehdä maailmasta paremman paikan kulttuuria tehden!

Riina Näsi

Kulttuurituottaja

040 778 8180
riina.nasi@ksl.fi

Ajankohtaista kulttuuriaktivismissa

Eläkeläinen, ryhdy kulttuuriaktivistiksi

Olet juuri oikea henkilö koulutukseen, jos olet innostunut ihmisten kanssa toimimisesta, yhdessä tekemisestä ja haluat tehdä maailmasta paremman paikan elää. Koulutus on suunnattu Eläkeläiset ry:n jäsenille.

Maailma kylässä – tulevaisuus ja aktivismi

Osallistumme näytteilleasettajana virtuaalisesti järjestettävään Maailma kylässä -festivaaliin 29.-30.5.2021. Messuosastolla esittelemme Jalanjälkeni-käsityöaktivismia ja kutsumme sinut mukaan! Tutustu myös ohjelmatärppeihimme.

Haku Laulu ottaa kantaa -studiotyöpajaan on käynnissä

Seuraava Laulu ottaa kantaa –studiotyöpaja pidetään Kempeleessä ja etäyhteydellä 31.5.-11.6.2021. Hae mukaan 14.5.2021 mennessä!

Ensiesityksiä Laulu ottaa kantaa -etäklubilla

Kuplettipoppari Jukka Takalo ohjasi maaliskuussa Laulu ottaa kantaa -etätyöpajan, jossa kymmenen laulaja-lauluntekijää teki uuden kantaa ottavan biisin. Biisit saavat ensiesityksensä etälauluklubilla lauantaina 27.3. klo 19.00.