Kuvassa värikästä kangasta ja käsinkirjoitettua tekstiä: "Viimeisen vuoden aikana on tuntunut hurjan tärkeältä osallistua rasisminvastaisiin mielenilmauksiin. On järjettömän huolestuttavaa, että media esittää rasismin vastustamisen 'toisena ääripäänä', vaikka rasismin kitkemisen pitäisi olla itsestään selvä"...

Kulttuuri­aktivismia

KSL-opintokeskuksen kulttuuritoiminta perustuu kulttuuriaktivismiin: se on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla järjestöjen ja erilaisten toimintaryhmien kanssa. Kulttuuriaktivismi on mahdollisuus saada uutta näkökulmaa ja erilaisia luovia tapoja vaikuttamistyöhön esimerkiksi työpajojen, tapahtumien ja hankkeiden merkeissä.

Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla: Olemme toteuttaneet muun muassa Eläkeläiset ry:lle Suomi 100 – työllä rakennettu – tilkuista peitoksi -projektin, jossa eläkeläiset tekivät omista muistoistaan tilkun, jotka koottiin isoksi peitoksi kesäpäiville Vuokatissa.  Yhteistyössä Työväen Sivistysliiton kanssa olemme toteuttaneet Laulu ottaa kantaa -klubeja eri puolella Suomea. Sen lisäksi olemme mukana Laulu ottaa kantaa -verkostossa.

Parhaillaan käynnissä on Jalanjälki – hanke. Aiempina vuosina meillä on ollut seuraavat hankkeet Tarinateatteria kiusaamisesta (2019) SivistysSilta (2018), #Suomilupaus (2017) ja Huuda huovuttamalla (2016).

Kulttuuritapahtumien osalta toimimme muun muassa yhteistyökumppanina ja ohjelman tuottajana Tampereen työväenkirjallisuuden päivässä.

Kaikki (o)saavat tehdä maailmasta paremman paikan kulttuuria tehden!

Jutta Lithovius

Kulttuurituottaja

0400 308 509
jutta.lithovius@ksl.fi

Ajankohtaista kulttuuriaktivismissa

Haemme käsityöaktivismiharjoittelijaa

Etsimme Helsingin toimistoomme käsityöaktivismiharjoittelijaa ajalle 20.4.–29.5.2020. Harjoittelijan tehtäviin kuuluu käsityöaktivismihankkeeseen liittyviä avustavia tehtäviä. Hakuaika päättyy 19.3.

Laulu otti kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin

Jyväskylässä järjestetyssä Laulu ottaa kantaa -biisityöpajassa ja -klubilla pohdittiin ihmisten kohtaamista ja kohtaamattomuutta, käsiteltiin huolta ilmastonmuutoksesta ja eettisten valintojen tarpeellisuudesta, turhauduttiin homehelvettiin ja kieltäydyttiin ottamasta osaa synnytystalkoisiin.

Tule oppimaan lauluntekijäksi

Soiko sisälläsi kantaaottava laulu, joka haluaa päästä ulos? Tule Jyväskylän talvi -tapahtumassa järjestettävään biisityöpajaan ja esitä laulusi Laulu ottaa kantaa -klubilla!

Tarinateatteri jätti jäljen katsojien sydämiin

Tarinateatteria kiusaamisesta -projekti on päättynyt. Viimeiset esitykset nähtiin marraskuun alussa Etnosoi! -festivaalilla Helsingissä ja Turusen Sahalla Oulussa.