Kuvassa värikästä kangasta ja käsinkirjoitettua tekstiä: "Viimeisen vuoden aikana on tuntunut hurjan tärkeältä osallistua rasisminvastaisiin mielenilmauksiin. On järjettömän huolestuttavaa, että media esittää rasismin vastustamisen 'toisena ääripäänä', vaikka rasismin kitkemisen pitäisi olla itsestään selvä"...

Kulttuuri­aktivismia

Kulttuuritoimintamme perustuu kulttuuriaktivismiin: se on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Järjestöille kulttuuriaktivismi on mahdollisuus saada uutta näkökulmaa ja erilaisia luovia tapoja vaikuttamistyöhön esimerkiksi työpajojen, tapahtumien ja hankkeiden merkeissä.

Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla: Olemme toteuttaneet muun muassa Eläkeläiset ry:lle Suomi 100 – työllä rakennettu – tilkuista peitoksi -projektin, jossa eläkeläiset tekevät omista muistoistaan tilkun, jotka kootaan isoksi peitoksi kesäpäivillä Vuokatissa. Keväällä 2017 toteutimme Laulu ottaa kantaa -työpajan ja -klubin yhteistyössä Työväen Sivistysliiton ja TSL:n Helsingin opintojärjestön kanssa.

Kulttuuritapahtumien osalta toimimme muun muassa yhteistyökumppanina ja ohjelman tuottajana Tampereen työväenkirjallisuuden päivässä.

Kaikki (o)saavat tehdä maailmasta paremman paikan kulttuuria tehden!

Jutta Lithovius

Kulttuurituottaja

0400 308 509
jutta.lithovius@ksl.fi

Ajankohtaista kulttuuriaktivismissa

Jutta Lithovius jatkaa kulttuurituottajana

Jutta palasi perhevapaalta elokuun alussa. Sijaisena toiminut Kai Artes puolestaan siirtyy FinnAgoraan.

Li Andersson avaa Työväenkirjallisuuden päivän

Työväenkirjallisuuden päivä järjestetään lauantaina 7.9. Työväenmuseo Werstaalla Tampereella. Päivän teemana on mammona.

Ruoho Puhuu Valkeakoskella

Tuotamme yhdessä Vasemmiston kanssa Valkeakosken Työväen musiikkitapahtumaan maksuttoman Ruoho puhuu -livejournalismiesityksen perjantaina 26.7. Esityksen, aiheena on työelämän muutos ja siihen liittyvät pelot.

Ruoho puhuu Sosiaalifoorumissa

Suomen 18. Sosiaalifoorumi järjestetään 4.-5.5. Arbiksella Helsingissä. Tuomme tapahtumaan Ruoho puhuu -kokemuksien jakamista elävän journalismin keinoin -esityksen, jonka aiheena on työn murros.