Kuvassa värikästä kangasta ja käsinkirjoitettua tekstiä: "Viimeisen vuoden aikana on tuntunut hurjan tärkeältä osallistua rasisminvastaisiin mielenilmauksiin. On järjettömän huolestuttavaa, että media esittää rasismin vastustamisen 'toisena ääripäänä', vaikka rasismin kitkemisen pitäisi olla itsestään selvä"...

Kulttuuri­aktivismia

KSL-opintokeskuksen kulttuuritoiminta perustuu kulttuuriaktivismiin: se on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla järjestöjen ja erilaisten toimintaryhmien kanssa. Kulttuuriaktivismi on mahdollisuus saada uutta näkökulmaa ja erilaisia luovia tapoja vaikuttamistyöhön esimerkiksi työpajojen, tapahtumien ja hankkeiden merkeissä.

Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla: Olemme toteuttaneet muun muassa Eläkeläiset ry:lle Suomi 100 – työllä rakennettu – tilkuista peitoksi -projektin, jossa eläkeläiset tekivät omista muistoistaan tilkun, jotka koottiin isoksi peitoksi kesäpäiville Vuokatissa.  Yhteistyössä Työväen Sivistysliiton kanssa olemme toteuttaneet Laulu ottaa kantaa -klubeja eri puolella Suomea. Sen lisäksi olemme mukana Laulu ottaa kantaa -verkostossa.

Parhaillaan käynnissä on Tarinateatteria kiusaamisesta – hanke. Aiempina vuosina meillä on ollut seuraavat hankkeet: SivistysSilta (2018), #Suomilupaus (2017) ja Huuda huovuttamalla (2016).

Kulttuuritapahtumien osalta toimimme muun muassa yhteistyökumppanina ja ohjelman tuottajana Tampereen työväenkirjallisuuden päivässä.

Kaikki (o)saavat tehdä maailmasta paremman paikan kulttuuria tehden!

Jutta Lithovius

Kulttuurituottaja

0400 308 509
jutta.lithovius@ksl.fi

Ajankohtaista kulttuuriaktivismissa

Tulossa Laulu ottaa kantaa -työpaja!

Riimejä takataskussa ja haluat ottaa kantaa musiikilla? Järjestämme Laulu ottaa kantaa -työpajan 1.–2.2.2020 yhteistyössä Työväen Sivistysliitto TSL ry:n ja Jyväskylän Talven kanssa.

Helsinki: Tule katsomaan tarinateatteria Etnosoi! -festivaaleille

Tuotamme Etnosoi! -festivaalille Helsinkiin maksuttoman Pysähdy! -Tarinateatteria kiusaamisesta -esityksen 4.11. Esityksen aiheena on ulkopuolisuus, vaientaminen ja kiusaaminen yhteiskunnassa, vieraassa kulttuurissa ja taiteen tekemisessä.

Opintokerhot: Millainen on eläkeläinen vuonna 2059?

Kannustamme Eläkeläiset ry:n jäsenyhdistyksiä pohtimaan tulevaisuutta ja näyttämään valokuvan keinoin, miltä tulevaisuuden eläkeläinen näyttää.

Keskustelu kriittisestä pedagogiikasta kiinnosti – katso tallenne

Kriittinen pedagogiikka haastaa mammonan vallan -keskustelutilaisuudessa Elina Nivala, Juha Suoranta ja Marjo Vuorikoski ruotivat mammonan mahtia kasvatuksessa ja sitä, kuinka pedagogiikalla voi taistella eriarvoisuutta vastaan.