Kuvassa värikästä kangasta ja käsinkirjoitettua tekstiä: "Viimeisen vuoden aikana on tuntunut hurjan tärkeältä osallistua rasisminvastaisiin mielenilmauksiin. On järjettömän huolestuttavaa, että media esittää rasismin vastustamisen 'toisena ääripäänä', vaikka rasismin kitkemisen pitäisi olla itsestään selvä"...

Kulttuuri­aktivismia

Kulttuuritoimintamme perustuu kulttuuriaktivismiin: se on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Järjestöille kulttuuriaktivismi on mahdollisuus saada uutta näkökulmaa ja erilaisia luovia tapoja vaikuttamistyöhön esimerkiksi työpajojen, tapahtumien ja hankkeiden merkeissä.

Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla: Olemme toteuttaneet muun muassa Eläkeläiset ry:lle Suomi 100 – työllä rakennettu – tilkuista peitoksi -projektin, jossa eläkeläiset tekevät omista muistoistaan tilkun, jotka kootaan isoksi peitoksi kesäpäivillä Vuokatissa. Keväällä 2017 toteutimme Laulu ottaa kantaa -työpajan ja -klubin yhteistyössä Työväen Sivistysliiton ja TSL:n Helsingin opintojärjestön kanssa.

Kulttuuritapahtumien osalta toimimme muun muassa yhteistyökumppanina ja ohjelman tuottajana Tampereen työväenkirjallisuuden päivässä.

Kaikki (o)saavat tehdä maailmasta paremman paikan kulttuuria tehden!

Kai Artes

Kulttuurituottaja

040 725 6171
kai.artes@ksl.fi

Ajankohtaista kulttuuriaktivismissa

Laulu ottaa kantaa Jyväskylän talvessa

Klubi on osa Jyväskylän Talvi -tapahtumaa, joka tarjoaa kulttuuritapahtumia ja keskusteluita ajankohtaisista aiheista 5.–10.2.2019.

Sadan vuoden silta -kulttuuriaktivisminäyttely puhuttelee

Sivistyssilta-hankkeen kulttuuriaktivisminäyttelyn taideteokset ja Paiskaa tassua -kampanjan valokuvat nähdään joulukuussa Helsingissä. Näyttely on esillä KSL-opintokeskuksen tiloissa.

Käsityöaktivismi on yhteiskunnallista osallistumista

Janita Perttula tutustui käsityöaktivismiin ja Huuda huovuttamalla -työpajamme toimintaan.

Työväenkirjallisuuden päivässä monipuolinen ohjelma

Työväenkirjallisuuden päivä järjestetään lauantaina 1.9. klo 11–18 Työväenmuseo Werstaalla Tampereella. Tapahtuman tavoitteena on nostaa esille yhteiskunnallista kauno- ja tietokirjallisuutta.