Kuvassa värikästä kangasta ja käsinkirjoitettua tekstiä: "Viimeisen vuoden aikana on tuntunut hurjan tärkeältä osallistua rasisminvastaisiin mielenilmauksiin. On järjettömän huolestuttavaa, että media esittää rasismin vastustamisen 'toisena ääripäänä', vaikka rasismin kitkemisen pitäisi olla itsestään selvä"...

Kulttuuri­aktivismia

KSL-opintokeskuksen kulttuuritoiminta perustuu kulttuuriaktivismiin: se on yhteiskunnallisesti kantaaottavaa kulttuuria, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla järjestöjen ja erilaisten toimintaryhmien kanssa. Kulttuuriaktivismi on mahdollisuus saada uutta näkökulmaa ja erilaisia luovia tapoja vaikuttamistyöhön esimerkiksi työpajojen, tapahtumien ja hankkeiden merkeissä.

Teemme monenlaista yhteistyötä kulttuuriaktivismin saralla: Olemme toteuttaneet muun muassa Eläkeläiset ry:lle Suomi 100 – työllä rakennettu – tilkuista peitoksi -projektin, jossa eläkeläiset tekivät omista muistoistaan tilkun, jotka koottiin isoksi peitoksi kesäpäiville Vuokatissa.  Yhteistyössä Työväen Sivistysliiton kanssa olemme toteuttaneet Laulu ottaa kantaa -klubeja eri puolella Suomea. Sen lisäksi olemme mukana Laulu ottaa kantaa -verkostossa.

Parhaillaan käynnissä on Jalanjälki – hanke. Aiempina vuosina meillä on ollut seuraavat hankkeet Tarinateatteria kiusaamisesta (2019) SivistysSilta (2018), #Suomilupaus (2017) ja Huuda huovuttamalla (2016).

Kulttuuritapahtumien osalta toimimme muun muassa yhteistyökumppanina ja ohjelman tuottajana Tampereen työväenkirjallisuuden päivässä.

Katso Turinatuokio teemasta kulttuuriaktivismi Punatulkut Youtube-kanavalta. Keskustelijoina KSL:n kulttuurituottaja Jutta Lithovius ja Heidi Haataja.

Kaikki (o)saavat tehdä maailmasta paremman paikan kulttuuria tehden!

Jutta Lithovius

Kulttuurituottaja

0400 308 509
jutta.lithovius@ksl.fi

Ajankohtaista kulttuuriaktivismissa

Työväenkirjallisuuden päivän teemana on 20-luku

Tampereen työväenkirjallisuuden päivä järjestetään lauantaina 5.9. Ohjelmassa on tuttuun tapaan kiinnostavia kirjailijahaastatteluja, keskustelupaneeleja sekä elämyksellisiä runo- ja musiikkituokioita.

Ida Haataja aloitti käsityöaktivismiharjoittelijana

Ida suunnittele yhdessä kulttuurituottaja Jutta Lithoviuksen kanssa syksyllä starttaavaa #Jalanjälkeni-kampanjaa.

Lauluntekokurssi avasi blokkeja

Yhteisöllinen tv-iltama tuli jäädäkseen, uskoo lauluntekokurssia ja -klubia etänä vetänyt muusikko Jukka Takalo.

Laulu ottaa kantaa etäklubilla

Syntyikö etäbiisityöpajassa kantaa ottavia lauluja koronasta, ilmastosta vai hallitusviisikosta? Järjestämme perjantaina 22.5. Laulu ottaa kantaa -etäklubin, jolle pääset mukaan omalta kotisohvaltasi.