Yhdistyslain uudistaminen on kirjattu Marinin hallitusohjelmaan, ja uuden lain odotetaan tulevaan voimaan vuonna 2023. Järjestämme webinaarin uudesta yhdistyslaista jäsenjärjestöillemme 1.2.2023 klo 17.00-19.00.

Tapahtuman ajankohta on muuttunut. Aikaisempi suunniteltu ajankohta oli 21.1.2023. Koulutusta on siirretty yhdistyslain käsittelyaikataulun viivästymisen vuoksi.

Etäosallistuminen lakiin, puheenjohtajan valinta liittoäänestyksellä ja kevennetty tilinpito

Ihmisten osallistumisen muodot ovat muuttuneet ja monipuolistuneet yhdistystoiminnan rahoituksen muuttuessa, digitaalisen kehityksen myötä ja siitä syystä, että yksityisen ja julkisen sektorin toimintatavat ovat siirtyneet myös yhdistyksiin.

Hallituksen esityksen perusteella uusi yhdistyslaki tulisi helpottamaan esimerkiksi jäsen- ja liittoäänestyksiä yhdistyksen puheenjohtajaa ja muita jäseniä valittaessa, keventämään pienimuotoisen yhdistystoiminnan hallinnollista taakkaa kevyemmän tilinpidon muodossa sekä helpottamaan digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntämistä jäseneksi ottamisessa ja eroilmoituksen vastaanottamisessa.

Ilmoittaudu mukaan

Koulutus on tarkoitettu jäsenjärjestöjemme jäsenille. Jäsenjärjestömme on listattu jäsenjärjestösivulle.

Ilmoittaudu webinaariin viimeistään 25.1.2023. Koulutus on osallistujalle maksuton. Lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin ennen webinaarin alkamista.

Webinaarissa vasemmistoliiton järjestötiimin vetäjä ja KSL:n edustajiston puheenjohtaja Juuso Aromaa alustaa uudesta yhdistyslaista. Webinaarissa osallistujat pääsevät keskustelemaan ja kysymään uudesta yhdistyslaista.

Mikäli sinulle tulee este koulutukseen osallistumiselle, ilmoitathan siitä meille mahdollisimman pian, jotta voimme tarjota paikkaa seuraavalle. Ilmoita mahdollisesta peruutuksesta järjestösuunnittelija Emmi Alholle , 040 544 3003. Järjestösuunnittelijalta saat myös lisätietoa koulutuksesta.

 

Tarjoamme koulutusta myös tilauskoulutuksena

Järjestämme koulutusta uudesta yhdistyslaista myös tilauksesta. Ota yhteyttä koulutuspäällikkö Tarja Muukkoseen, niin saat koulutustarjouksen järjestöllesi.