Koulutuksen kuvaus

Yhdistyksessä mukanaolo on oiva tapa vaikuttaa itselle tärkeisiin asioihin. Mitä jäseneltä odotetaan, mihin hänellä on oikeus osallistua ja millaiset säännöt toimintaa ohjaavat?

Tässä koulutuksessa tutustumme yhdistystoimintaan. Avoimessa opintomateriaalissa pääset tutustumaan yhdistystoiminnan historiaan ja sen vaikuttavuuteen suomalaisessa yhteiskunnassa. Koulutusmateriaalin ja videoiden avulla tiedostat ja ymmärrät yhdistyksen jäsenten oikeudet ja velvollisuudet. Käymme läpi erilaiset jäsenyyden muodot ja roolit yhdistyksessä. Tutustumme myös vaikuttamiskanaviin sekä osallistumisen muotoihin mm. ammattiyhdistys- tai puoluetoiminnassa.

Pääset tutustumaan koulutuksen materiaaleihin ilman kirjautumista Peda.net -oppimisympäristössä.

Tehtäviin ja keskusteluihin voit osallistua kirjautumalla koulutusalueelle. Ohjeet löytyvät koulutuksen etusivulta.

Verkkokoulutus on maksuton ja avoin kaikille yhdistystoiminnasta kiinnostuneille.

Yhdistyksen avaimet -koulutuskokonaisuus

Jäsenenä yhdistyksessä on ensimmäinen osa Yhdistyksen avaimet -verkkokoulutuskokonaisuutta. Yhdistyksen avaimet -kokonaisuus koostuu viidestä koulutuksesta, joissa perehdytään yhdistystoimintaan sen eri tasoilla.

Jäsenenä yhdistyksessä on avoimesti verkossa opiskeltava koulutus kaikille kiinnostuneille. Se antaa yleiskuvan yhdistystoiminnasta.

Seuraavat osiot syventävät osaamista hallituksessa työskentelyyn, yhdistyslain ja asiakirjojen hallintaan sekä yhdistysviestintään. Tulevat osiot valmistuvat syksyn ja talven 2023-24 aikana, ja niitä tullaan toteuttamaan avoimina, ohjattuina verkkokoulutuksina vuoden 2024 keväästä alkaen.