Jyväskylän Veturitalleilla avattiin tiistaina Huuda huovuttamalla -käsityöaktivisminäyttely. Yksitoista kantaaottavaa taideteosta on esillä 10.11. saakka, minkä jälkeen näyttely siirtyy marraskuussa Tampereelle ja myöhemmin Helsinkiin.

Avajaistilaisuudessa KSL-opintokeskuksen kulttuurituottaja Jutta Lithovius kertoi Huuda huovuttamalla -hankkeen taustoista ja käsityöaktivistit Sirkku Ukkonen ja Iris Heikkilä kertoivat omien teostensa synnystä.

– Käsityöaktivismi syntyy vahvasta sanomasta ja pehmeistä, taipuvista materiaaleista, Lithovius tiivisti avajaispuheessaan.

Näyttelyteokset on toteutettu KSL-opintokeskuksen ja Taitokeskus Aivian yhdessä järjestämässä käsityöaktivismityöpajassa elokuussa. Työpajaan osallistuneiden 15 aktivistin teokset saivat alkunsa halusta vaikuttaa, huolesta ja yhteisöllisyydestä.

Näyttely on esillä Jyväskylän Veturitalleilla (Veturitallinkatu 6) 25.10.–10.11. Tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin näyttelyyn pääsee tutustumaan klo 12–20 ja perjantaisin klo 16–22. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelyn ulkoasun ovat suunnitelleet Taitokeskus Aivian tilasomistuksen opiskelijat. Huuda huovuttamalla -hanketta tukee Alfred Kordelinin säätiö.

Avajaisyleisöä
Avajaisyleisöä
Minna Jaakolan teos Käsitä
Minna Jaakolan teos Käsitä