Haemme toiminnallisista menetelmistä, osallisuudesta ja kehittämisestä innostuvaa tuntiopettajaa kotivanhempien lukutaitokoulutukseen syksyksi 2023.

KSL-opintokeskus järjestää yhteistyössä African Care ry:n kanssa Suomeen muuttaneille kotivanhemmille suomen kielen alkeiden sekä luku- ja kirjoitustaitoa vahvistavaa osa-aikaista koulutusta. Koulutus on suunnattu pitkään Suomessa olleille kotivanhemmille, jotka tarvitsevat alkavan tai kehittyvän lukutaidon ja suullisen kielitaidon vahvistamista edetäkseen muuhun koulutukseen tai työelämään. Osana koulutusta kehitetään toimintamallia, johon sisältyy omakielinen oppimisen tuki ja ohjaus. Opettaja toimii tiiminä kahden vertaisohjaajan kanssa.

Opetustunteja on 6 ot / viikko. Kurssin opetuspäivät ovat keskiviikko ja perjantai: 10.15–13.00 (sisältää puolen tunnin tauon).

Kurssi alkaa syyskuussa ja päättyy 13.12.2023. Syyslomalla ei ole opetusta.

Työaika on noin 8–10 tuntia / viikko. Opetuksen lisäksi työaikaan sisältyy opetuksen suunnittelu ja arviointi vertaisohjaajien kanssa sekä osallistuminen hanketapaamisiin kerran kuussa. Työssä on tukena toista lukutaitokurssia opettava koulutustuottaja sekä opetusmateriaalia -ja teknologiaa.

Tuntiopettajan palkka on 28,88 € / tunti ja pedagogisesti pätevän tuntiopettajan palkka on 31,33 € / tunti (yksityisen opetusalan työehtosopimus).

Tuntiopettajan tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää

  • kokemusta maahan muuttaneiden opetuksesta
  • pedagogista pätevyyttä (esim. S2, luokanopettaja), myös alan opiskelijat huomioidaan
  • hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja
  • innostusta osallistua omakielisen oppimisen tuen ja ohjauksen kehittämiseen
  • kiinnostusta osallisuuden ja kotoutumisen edistämiseen
  • joustavuutta kotivanhempien kanssa toimimiseen

Näin haet

Lähetä hakemuksesi s-postilla . Tehtävä täytetään heti oikean henkilön löydyttyä. Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!