Christian Karau aloitti koulutusassistenttinamme maaliskuun alussa. Koulutusassistentti tukee KSL:n koulutustoimintaa ja jäsenjärjestöyhteistyötä vastaamalla mm. koulutusten ja tapahtumien järjestämisestä ja hallinnosta sekä toimistotehtävistä. Monessa jäsenjärjestössämme, kuten PAMissa ja Vasemmistonuorissa aktiivisesti toiminut ja duunarikysymyksistä innostuva Christian kertoo itsestään ja unelmien työpaikastaan.

Hei Christian! Miten päädyit hakemaan töitä KSL:ssa?

Kiinnostuin koulutusassistentin tehtävästä välittömästi, kun hakuilmoituksen näin. Järjestöaktiivina 18-vuotiaasta asti toimineena olin jo tutustunut KSL:oon sen jäsenjärjestöissä, etenkin Vasemmistonuorissa ja Palvelualojen ammattiliitto PAMissa. Olen aina pitänyt KSL:n tarjoamia koulutuksia, julkaisuja ja opintotoiminnan tukea erittäin tärkeänä ja hienona asiana. Tehtävänkuvauksen perusteella koin, että minulla olisi tähän työhön ja työyhteisöön annettavaa, joten päätin sitä hakea.

Kerro jotain taustastasi!

Olen toiminut aktiivisesti KSL:n jäsenjärjestöjen piirissä jo ennen nykyistä työtehtävääni. Erinäisiä luottamustehtäviä ja vastuita löytyy niin ay-puolelta kuin politiikankin parista. Työhistoriastani eri palvelualojen osalta on kertynyt merkittävää osaamista nykyiseen työtehtävääni ja järjestökokemuksestani oleellisia verkostoja.

Miten virkistyt vapaa-ajallasi?

Harrastan aktiivisesti musiikkia. Soitan Tampereella päämajaa pitävässä bändissä bassoa. Opettelen myös erinäisten soitinten soittamista irkkubusukista hanuriin.

Miltä KSL vaikuttaa nyt, kun olet täällä jo hetken työskennellyt?

KSL vaikuttaa pitkälti unelmieni täyttymykseltä sen suhteen, mitä työpaikalta ja työyhteisöltä olen toivonut. Näin alkuun kahden uuden julkaisun, käsityöaktivismin ja syrjimättömän kielen oppaiden, poikkeuksellisen kova kysyntä on ilahduttanut ja antanut minulle paljon tehtävää postitusten merkeissä. Työkaverit ovat mahtavia tyyppejä, ja on hienoa päästä tekemään jäsenjärjestöillemme arvojeni mukaista työtä!

Entä mitä sinulla on annettavaa KSL-yhteisölle? Mitä toivot siltä itse saavasi?

Koen antavani KSL-yhteisölle tärkeän, joskaan ei näkyvimmän osan koneistossamme. Käytännönläheisten, järjestelmällisten ja juoksevien asioiden hoitaminen vapauttaa asiantuntijoillemme, kouluttajillemme sekä muulle hallinnon henkilöstölle aikaa ja resursseja tuottaa jäsenistöllemme tehokkaammin palvelujamme. Tarjoan myös hyvää yhteishenkeä työyhteisöllemme ja asiakaspalveluhenkistä tukea jäsenjärjestöillemme.

Toivon saavani tältä yhteisöltä laajoja näkemyksiä vapaan sivistystyön ja vasemmistolaisen työväenliikkeen tulevaisuudesta. Haluan päästä omalla työpanoksellani niitä myös toteuttamaan.