Arto Leinonen aloitti työn koulutussuunnittelijan sijaisena toukokuussa. Koulutussuunnittelija vastaa  yhteistyössä järjestettävän koulutustoiminnan talous- ja hallinnollisista tehtävistä sekä järjestöjen neuvonnasta ja ohjauksesta.

Järjestämme koulutusta yhteistyössä noin 80 järjestön kanssa tukien niiden opinnollista toimintaa hallinnollisesti ja sisällöllisesti.

Hei Arto! Kerro jotain aiemmasta työpolustasi.

Kaksi edellistä työnantajaani ovat olleet KSL:n jäsenjärjestöt Vasemmistonuoret ja vasemmistoliitto. Vanulla koordinoin valtakunnallista nuorisotoimintaa. Puolueessa koordinoin järjestötoimintaa Etelä-Suomessa, erityisesti vaalikampanjointia. Olen saanut työskennellä vasemmistoperheessä viitisen vuotta, ja on tosi hienoa päästä jatkamaa uraa nyt KSL:ssa.

Koulutukseltani olen sosionomi-diakoni ja olen toiminut mm. ohjaajana lastensuojelulaitoksissa sekä diakoniatyöntekijänä.

Miksi sinua kiinnosti työ KSL:n koulutussuunnittelijana?

Järjestöissä on hienoja ihmisiä, jotka tekevät suurella sydämellä tärkeää työtä. On motivoivaa päästä tukemaan järjestöjen työtä erityisesti kouluttamisen näkökulmasta.

Koulutussuunnittelijana pitää ymmärtää sopivasti sekä hallintoa että käytännön järjestöelämää, sovin tähän tehtävään mainiosti. Juuri lanseeratun KSL-kodin hallinta on mielenkiintoinen haaste.

Mitä haluaisit kertoa vapaa-ajan harrastuksistasi tai kiinnostuksen kohteista?

Pop-kulttuuri kiinnostaa varsin monipuolisesti, hieman painottuen erilaisiin nörttijuttuihin. Aivan erityinen kiinnostuksen kohteeni on lautapelaaminen ja pelien keräily.

Miltä KSL vaikuttaa nyt, kun olet täällä jo hetken työskennellyt?

Täällä on tosi hienoa ja ihania ihmisiä, sujahdin nopeasti osaksi joukkoa. Olen vaikuttunut siitä, kuinka pitkälle mietittyjä prosesseja täällä on: työtä tehdään järjestelmällisesti ja laadukkaasti.