Kestävän kehityksen festivaali, Maailma kylässä, paneutuu tänä keväänä ympäristö- ja ilmastokysymyksiin sekä pakolaisuuden ja rauhan aihepiireihin. Tapahtuma levittäytyy Allas Sea Poolille, Kauppatorille, Tiivistämöön ja verkon kautta koko Suomeen toukokuun viimeisellä viikolla 23.–29.5.

Festareilla etsitään ihmisen kokoisia ratkaisuja, miten elämme kestävästi planeettamme rajoissa. Millaista muutosta tarvitsemme, jotta turvaamme kaikille kestävät elinolosuhteet myös tulevaisuudessa? Miten juuri sinä voit olla mukana tekemässä muutosta?

Jalanjälkeni-käsityöaktivismia Mahdollisuuksien torilla

Olemme mukana Kauppatorille pystytettävällä Mahdollisuuksien torilla 29.5. klo 11-19. Tutustu esittelypisteellämme käsityöaktivismiin keinona ottaa kantaa ja toimia planeettamme ja rauhan puolesta.

Lue käsityöaktivismista sivuiltamme.

Tutustu Jalanjälkeni-tarvikepakettiin sivullamme.

Tule tekemään oma käsityöaktivismiteoksesi tai nappaa maksuton tarvikepaketti mukaasi!

Juttu jatkuu videon alla.

 

3 + 1 vinkkiä aktivismia ja vaikuttamista käsittelevään ohjelmaan

Elokuva: Bigger Than Us

Cannesin elokuvajuhlilla 2021 maailman ensi-iltansa saanut Bigger Than Us näyttää, kuinka nuoret kaikkialla maailmassa taistelevat ihmisoikeuksien, ilmaston, ilmaisunvapauden, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden sekä koulutuksen ja ruoan saatavuuden puolesta. Yksin kaikkia todennäköisyyksiä vastaan, joskus vaarantaen henkensä ja turvallisuutensa, he suojelevat, tuomitsevat ja välittävät toisista. Toiminnallaan he muuttavat kaiken.

Elokuva on katsottavissa Online Cinemassa ma 23.5. klo 10 – su 29.5. klo 23.

Lue lisää Maailma kylässä -tapahtuman verkkosivulta. 

Vaikuttavat puheenvuorot: ”Juuri silloin pitää jaksaa, kun tekee eniten mieli luovuttaa”

Suomessa on tuhansia kansalaisjärjestöjä, joiden toiminta muuttaa maailmaa. Planeettamme rajat elpyvät siellä, missä lukutaidoton tyttö kehittää teknologiaa ja humanitäärinen kenttäsairaala toimii päivän kerrallaan.

Ohjelman kuusi lyhyttä puhetta vievät järjestötyön ytimeen. Puhujat tulevat Lääkärit ilman rajoja -järjestöstä, African Caresta, UN Womenista, Suomen Luonnonsuojeluliitosta, Eettisen kaupan puolesta ry:stä ja Suomen eläinlääkäreiden kehitysyhteistyöjärjestöstä SEK ry:stä.

Puheenvuorot ovat tulosta Fingon järjestämästä Julkisen puhumisen mestarikurssista.

La 28.5.2022 14.30-15.00, Tiivistämö ja verkko

Lue lisää Maailma kylässä -tapahtuman verkkosivulta. 

Podcast: Puhe osallisuudesta on nyt trendikästä – mitä kaikkea vaikuttaminen voi olla?

Maailma kylässä -podcastissa pohditaan osallisuuden ja kansalaisvaikuttamisen olemusta. Ovatko ihmiset kiinnostuneita omista oikeuksistaan vain silloin, kun ne ovat uhattuna? Miten vaikuttamisen kipinä syntyy ja kuinka sitä voisi tukea paremmin?

Susani Mahaduran vieraina studiossa ovat aktivisti, kirjailija ja Ellun Kanojen johtava vastuullisuusasiantuntija Suvi Auvinen sekä Sitran Demokratia ja osallisuus -teeman johtava asiantuntija Tuula Tiihonen. Lisäksi jaksossa kuullaan vihreiden europarlamentaarikon ja Euroopan parlamentin varapuheenjohtajan Heidi Hautalan puhelinhaastattelu.

Lue lisää Maailma kylässä -tapahtuman verkkosivulta. 

Spoken word: Laura Eklund Nhaga, Paleface ja Hassan Maikal: Rajat

Kolme tunnettua ja pelotonta sanakäyttäjää pohdiskelee rajojen merkitystä spoken word -esityksessä.
Spoken word on kirjallisuuden tai esittävän taiteen laji, joka voi sisältää esimerkiksi sisältää kirjallisia ja teatraalisia elementtejä. Muodoltaan se voi olla esimeriksi tarinankerrontaa tai lavarunoutta ja sitä voidaan esittää musiikkitaustalla tai ilman.

La 28.5.2022 16.40-17.25, Tiivistämö ja verkko

Lue lisää Maailma kylässä -tapahtuman verkkosivulta.