Kollaasi, jossa lukee aate, Rosa Luxemburg kolmessa illassa, kaikille avoimet verkkoluennot. Kollaasissa on kuva Rosa Luxemburgista, KSL-opintokeskuksen logo ja koriste-elementtejä.

Rosa Luxemburg (1871–1919) oli puolanjuutalainen vasemmistopoliitikko, sosialistinen taloustieteilijä ja vallankumouksellinen, joka tunnetaan sodanvastustajana, imperialismiteoreetikkona ja bolševismin kriitikkona.

Luxemburgin mukaan työväki voi hallita elämäänsä kehittämällä vastapolitiikkaa. Hänen tunnetuimpia lausahduksiaan on “ne, jotka eivät liiku, eivät huomaa kahleitaan”. Luxemburg kuoli niin kutsutun spartakistikapinan tukahduttamistoimissa poliisin pahoinpitelemänä ja surmaamana.

Yhteiskuntatieteiden yliopistonlehtori Teppo Eskelisen iltaluennoilla tutustutaan Rosa Luxemburgin elämään ja tuotantoon kolmen kerran pakettina. Eskelinen on aiemmin kirjoittanut Luxemburgista kirjan Sorron rajat (Tutkijaliitto, 2015).

Kuka oli Rosa Luxemburg ja miksi hän on ajankohtainen yhä tänään?

Ohjelma

To 4.5. klo 18-20: Kuka oli Rosa Luxemburg?

To 11.5. klo 18-20: Mitä Rosa Luxemburg ajatteli?

Ma 15.5. klo 18-20: Miksi lukea Luxemburgia tänään?

  • Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.
  • Luennot järjestetään KSL-opintokeskuksen Zoom-verkkoalustalla.
  • Luennoilla käydään myös osallistavaa keskustelua.

Osallistumislinkki Zoomiin jaetaan ilmoittautuneille.

Luennot ovat osa KSL-opintokeskuksen aatewebinaarien sarjaa, jossa tutustutaan vasemmiston aatteellisiin juuriin. Sarja avautui syksyllä 2022 Paula Rauhalan luennoilla Marx kolmessa illassa.

Kysy lisää