Kirjaile ajatuksesi, joka vie kohti luontoa, eläimiä ja ihmisiä kunnioittavaa maailmaa.

jalanjalki1

Pohdi

1. Mikä on minun jalanjälkeni? Pohdi mikä sinun ajatuksesi, tekosi tai valintasi vie kohti luontoa, eläimiä ja ihmisiä kunnioittavaa maailmaa.

Pala huopaa ja lyijykynä

Hahmottele

2. Hahmottele ajatuksesi lyijykynällä huopaan tekstinä tai kuvana. Voit myös leikata huovan sinulle sopivan kokoon tai muotoon. Huovasta voi tehdä vaatteeseen tai laukkuun kiinnitettävän merkin, kirjanmerkin tai avaimenperän.

Huopapala ja neula, jossa on virheää villalankaa.

Tee pistoja

3. Avaa lankavyyhti, pujota lanka neulaan ja tee solmu toiseen päähän. Aloita työn nurjalta puolelta pujottamalla neula huovan läpi ja tekemällä sopivan pituisia pistoja piirtämiesi viivojen päälle.

Huovanpala, jossa lukee kirjailtuna kasvu. Toinen sana on vielä kesken, kirjaimet kuu.

Päättele ja koristele

4. Kun työsi on valmis, päättele lanka solmulla nurjalle puolelle. Voit koristella huovan esimerkiksi kotoa löytyvillä napeilla, helmillä tai kankaanpaloilla.

Huovanpala, johon on kirjailtu tekstiä ja sydän. Huopapalassa on kiinni merkki, jossa lukee #jalanjälkeni.

Kiinnitä merkki

5. Ompele työhösi kiinni #jalanjälkeni -lappu.

Huovanpala, johon on kirjailtu villalangalla kasvu, kuuntelu, kiitollisuus ja sydän. Huopaan on kiinnitetty merkki, jossa lukee #jalanjälkeni.

Jaa muille

6. Lähetä kuva sähköpostilla ja/tai jaa sosiaalisessa mediassa hästägeillä #jalanjälkeni #kulttuuriaktivismi #käsityöaktivismi #craftivism. Tägää instagramissa @jalanjalkeni (vain julkisten instagramtilien merkinnät näkyvät meille).