Pohdi näitä asioita, kun harkitset Vasen-koulutuksen järjestämistä

 1. Mitä osaamista tarvitsemme ja milloin? Pohtikaa yhdistyksessänne, mikä Vasen-koulutuksistamme kiinnostaa teitä. Mitä toimintaa koulutus voisi tukea ja mihin aikaan vuodesta se olisi hyvä järjestää? Koulutus kannattaa järjestää yhdessä muiden toimijoiden kanssa, mikäli omasta yhdistyksestä ei riitä osallistujia. Hyvä osallistujamäärä on 8–20 henkeä.
 2. Missä ja miten koulutus järjestetään? Yhdistys vastaa koulutuksen käytännön järjestelyistä. Pohtikaa, järjestättekö koulutuksen lähitapaamisena vai verkossa, iltakoulutuksena vai kenties lauantaina ja mitkä olisivat teille sopivia päivämääriä. Voitte myös yhdistää koulutuspäivään kokouksen tai jonkin muun oman tapahtuman. Järjestelyaikaa kannattaa varata ainakin kuukausi.
 3. Kuinka paljon kustannuksia koulutuksesta kertyy? Selvittäkää alustavat tilavuokrat sekä arvio tarjoilujen kustannuksista.
 4. Kuinka suunnitelmat muuttuvat koulutukseksi? Ottakaa yhteys KSL-opintokeskuksen koulutustuottajaan ja kertokaa suunnitelmistanne. Sopikaa koulutustuottajan kanssa koulutuksen kuluista ja niiden korvaamisesta. Koulutustuottaja etsii koulutukseen sopivan kouluttajan ja pääsette sopimaan yhdessä lopullisesta aikataulusta ja ohjelmasta.
 5. Kuka vastaa koulutuksen viestinnästä? Koulutusta pyytävä yhdistys vastaa koulutuksen viestinnästä ja ilmoittautumisten keräämisestä. Koulutustuottaja lähettää teille koulutuksen kutsun ja ohjelman, joita voitte hyödyntää koulutuksen markkinoinnissa. Koulutuksen ohjelma kuuluu myös lähettää osallistujille ennakkoon.
 6. Miten koulutuksen kulut hoidetaan? Kun olette sopineet koulutustuottajan kanssa koulutuksen kuluista, hän antaa teille ohjeet laskutukseen.

Tärkeät kysymykset

 • Millainen Vasen-koulutus teitä kiinnostaa?
 • Voisiko koulutuksen järjestää yhdessä toisen yhdistyksen kanssa?
 • Minä päivämäärinä koulutus voisi olla?
 • Paljonko kuluja koulutuksesta tulee?
 • Kuka toimii koulutuksen yhteyshenkilönä ja miten ilmoittautumiset vastaanotetaan?

Kysy lisää Vasen-koulutuksista