Työväenkirjallisuuden päivä järjestetään lauantaina 1.9. klo 11–18 Työväenmuseo Werstaalla Tampereella. Tapahtuman tavoitteena on nostaa esille yhteiskunnallista kauno- ja tietokirjallisuutta. Tänä vuonna teemana on vapaus, vastuu, vallankumous. Avajaisten pääpuhujaksi saapuu presidentti Tarja Halonen. Avajaisissa jaetaan myös Työväenkirjallisuuden päivän järjestämän kirjoituskilpailun palkinnot sekä julkistetaan antologia, johon on koottu kilpailun parhaat tekstit. Tuomariston arvion esittää kirjailija Anneli Kanto.

Ohjelmassa on tuttuun tapaan kiinnostavia kirjailijahaastatteluja, keskustelupaneeleja sekä elämyksellisiä runo- ja musiikkituokioita. Kirjailija- ja tutkijavieraita ovat mm. Sari Näre, Jukka Kekkonen, Anna Kontula, Heidi Köngäs (kuvassa vas.), Pontus Purokuru, Kati Peltola, Esko Seppänen, Anneli Kanto, Ossi Nyman (kuvassa kesk.), Mikko Lahtinen ja Paula Rauhala.

Paneeli ”Vallan veriteot 1918” kokoaa yhteen merkittäviä historiantutkijoita ja sisällissotaa nykykirjallisuudessa puidaan Seppo Puttosen johtamassa keskustelussa, jota tähdittää Heidi Köngäs. Tamperelainen Naiskuoro Tellus esittää osia liikkuvasta kuoroteoksesta Susinartut. Anu Koivunen luotsaa paneelia ”#Metoo: aikamme vallankumous?” Ossi Nymanilta  kysytään, vapauttiko Röyhkeys työläisromaanin – ja runoilija Susinukke Kosola väittää, ettei ”kukaan halua olla vapaa vaan totuuden kahleet”. KSL-opintokeskuksen Paiskaa tassua -kampanjapisteellä tapahtumakävijät pääsevät kertomaan, millainen on heidän mielestään hyvä väittelijä.

KSL-opintokeskus on Tampereen työväenkirjallisuuden päivässä mukana yhteistyökumppanina ja ohjelman tuottajana. Tapahtuma on pääsymaksuton.

Tutustu Työväenkirjallisuuden päivän ohjelmaan 

> Tutustu Paiskaa tassua -kampanjaan

Kuvat: Jouni Harala/Otava,  Harri Hinkka/Tampereen Teatteri ja Heini Lehväslaiho/Teos