Tampereen työväenkirjallisuuden päivä järjestetään lauantaina 5.9. kello 11–18. Päivän teemana on “iloinen 20-luku” ja keskusteluissa kysytäänkin mitä tuoreella vuosikymmenellä – koronapandemian lisäksi – odottaa. Mitä yhteiskunnassa ja kirjallisuudessa on meneillään, entä mitä tapahtui iloiseksi väitetyllä 1920-luvulla? Millaista aikaa 20-luku oli ja on työväestön ja työväenkirjallisuuden kannalta?

Luvassa on kirjailijahaastatteluja, esitelmiä, keskusteluja, filosofointia ja lavarunoutta sekä kirjamyyntiä. Tutkija Mikko-Olavi Seppälä esitelmöi päivän teemasta. Paneeli ”Kaunokirjalliset dystopiat ja aikamme todellisuus” päästää ääneen kirjailijat Harri Hietikon, Piia Leinon ja Alexandra Salmelan sekä tutkija Toni Lahtisen. Seppo Puttosen vetämä paneeli avaa aikamme näkökulmia Väinö Linnaan (1920–1992), keskustelijoina Karo Hämäläinen, Kaisa Kurikka ja Maria Laakso. Esiintymään saapuvat myös Risto Ahti, Arto Lappi, Pelle & Romantiks ja puistofilosofit.

Tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Tapahtuman kummeina toimivat kansanedustajat Jukka Gustafsson ja Anna Kontula.

KSL-opintokeskus on Tampereen työväenkirjallisuuden päivässä mukana yhteistyökumppanina.

> Tutustu ohjelmaan