Suomen 17. sosiaalifoorumi järjestetään tulevana viikonloppuna 21.-22.4. Arbiksella Helsingissä. Olemme mukana sosiaalifoorumissa tuomalla tapahtumaan yhdysvaltalaisen osuuskunta-aktivisti brandon kingin. Lisäksi olemme sosiaalifoorumissa mukana munisipalismia koskevassa keskustelussa. 

 Cooperation Jackson lauantaina 21.4. klo 16 

brandon king – joka haluaa nimensä kirjoitettavan pienellä – vierailee sosiaalifoorumissa kertomassa Cooperation Jacksonista, mississippiläisestä sosiaalisten ja solidaaristen osuuskuntien verkostosta, jonka tarkoituksena on vahvistaa työntekijäomisteisia ja itsehallinnollisia yrityksiä. Cooperation Jackson ponnistaa erityisesti mustien historiallisista kamppailuista ja demokratiakokeiluista ja se tavoittelee laajempaa yhteiskunnallista muutosta.  

Vierailu toteutetaan yhteistyössä Suomen solidaarisuustalousverkoston kanssa ja se on seurattavissa livenä KSL-opintokeskuksen FB-sivulla.

brandon kingin vierailu saa tukea Kuluttajaosuustoiminnan Säätiöltä. 

Towards a Nordic Municipalism sunnuntaina 22.4. klo 11 

Koulutustuottajamme Jukka Peltokoski moderoi sunnuntaina paneelikeskustelun Towards a Nordic Municipalism, jossa keskustellaan demokratian vahvistamisesta alueilla, kuten maakunnissa, kunnissa ja kaupungeissa Munisipalismi voidaan suomentaa kuntalais- tai kaupunkilaisvallaksi ja se on kasvava yhteiskunnallinen liike erityisesti eteläisessä Euroopassa. 

Sosiaalifoorumin tämänvuotisia teemoja ovat demokratian takaisin valtaaminen, systeemikriisi ja työ sekä talouden monet muodot. brandon kingin vierailu ja munisipalismi sopivat erinomaisesti sosiaalifoorumin teemoihin. 

Keskustelua munisipalismista voit seurata sunnuntaina 22.4. klo 11 livenä KSL-opintokeskuksen FB-sivulla.

Toivottamme sosiaalifoorumin väelle hyviä keskusteluja ja paljon uusia ideoita kansalaistoimintaan! 

> KSL-opintokeskus Facebookissa

 Kuva: Cooperation Jackson