Olemme mukana Stadin työväenkirjallisuuspäivillä tulevana viikonloppuna. Viidettä kertaa järjestettävä tapahtuma alkaa perjantaina 9.11. klo 15.00 ja loppuu sunnuntaina 11.11. klo 16.15. Tapahtuman ohjelmassa toistuu moneen kertaan sisällissota, kapina, vapaussota, kansalaissota, vuoden 1918 tapahtumat. Avajaisten pääpuhujaksi saapuu Pentti Arajärvi.  Tapahtumapaikkana toimivat Helsingin Sörnäisissä Työväenliikkeen kirjasto, JHL:n auditorio ja pyöreä sali.

Ohjelmassa on tuttuun tapaan kiinnostavia kirjailijahaastatteluja, keskustelupaneeleja ja elämyksellisiä runo- ja musiikkituokioita sekä näytelmäesitys. Kirjailija- ja tutkijavieraita ovat mm. Pete Pesonen, Ville Okkonen, Anna Piispanen, Hannu Niklander, Reetta Laitinen, Heidi Köngäs, Sari Näre, Marjaliisa Hentilä, Markus Leikola, Oula Silvennoinen, Seppo Aalto, Tuomas Kaila, Risto Korhonen, Anja Koski-Jännes ja Matti Salminen.

Ote Pentti Arajärven tervehdyksestä: “Vuoden 1918 muistovuoden johdosta kirjallisuuspäivien anti keskittyy Suomen sisällissotaan. Se näkyy Työväenperinne – Arbetartradition ry:n julkaisemassa Työväentutkimuksen vuosikirjassa, Kapinarunoillan teemassa Kapina – rauha – demokratia ja sarjakuvassakin sekä siinä, että monet päivillä esillä olevat kirjat käsittelevät vuoteen 1918 liittyvää historiaa ja kulttuuria. Kuluvana vuonna on ilmestynyt runsaasti nimenomaan sisällissotaa liittyvää kaunokirjallisuutta ja tutkimusperusteisia julkaisuja. Sisällissotaa käsittelee myös muistitietoon perustuva sunnuntaipäivän laulunäytelmä.”

KSL-opintokeskus on Stadin työväenkirjallisuuden päivässä mukana yhteistyökumppanina. Esittelemme toimintaamme ja julkaisujamme minimessuilla. Tapahtuma on ilmainen.

> Tutustu Stadin työväenkirjallisuuspäivien ohjelmaan

> Tutustu KSL-julkaisuihin