KSL:n kulttuuriaktivismihanke SivistysSilta starttaa tänään toukokuun 15. päivä, kun Suomen sisällissodan päättymisestä tulee kuluneeksi 100 vuotta. Hanke kannustaa toisten ihmisten kunnioittamiseen sekä sivistyneeseen keskustelukulttuuriin.

Hankkeen näkyvin osa on Paiskaa tassua –kampanja, joka kiertää loppuvuoden ajan tapahtumissa. KSL-opintokeskuksen kampanjapisteellä vierailevat ihmiset pääsevät kertomaan, millainen on heidän mielestään hyvä väittelijä. Lisäksi osallistujat pääsevät paiskaamaan tassua keltaisen jättikouran kanssa. Kuvansa #paiskaatassua-tunnisteella Instagramissa tai Facebookissa julkisesti jakaneet osallistuvat 191,8 euron arvontaan kansainvälisenä ihmisoikeuspäivänä 10.12.2018. Lisäksi KSL-opintokeskus lahjoittaa 201,8 euroa voittajan valitsemalle kansalaisjärjestölle.

– Näemme, että sisällissodan opetus on, että asiat tulee voida ratkaista ilman väkivaltaa, sivistyneesti. Asioista saa olla eri mieltä, mutta varsinkin somessa käytöstavat tuppaavat unohtumaan, kertoo KSL:n kulttuurituottaja Kai Artes hankkeesta. – Toimin itse 1990-luvulla Amnestyn Suomen osaston Jugoslavia-koordinaattorina ja näin Balkanilla, miten vihapuhe vähitellen normalisoitui yhteiskunnassa ja teki väkivallan käytön helpommin hyväksyttäväksi myös tavallisten ihmisten keskuudessa. On hyvä pysähtyä miettimään myös Suomessa, millainen on hyvä väittelijä – ja olenko minä sellainen, Artes jatkaa.

Näissä kesätapahtumissa pääset osallistumaan Paiskaa tassua -kampanjaan KSL-opintokeskuksen teltalla:

19.5. Mahdollisuuksien tori, Hämeenlinna
26.–27.5. Maailma kylässä -festivaali, Helsinki
30.6. Pride-puistojuhla, Helsinki
26.–29.7. Työväen musiikkitapahtuma, Valkeakoski

Kesäkuussa julkistetaan syksyn yleisötilaisuudet. Lisäksi Paiskaa Tassua -kampanjapistettä tullaan näkemään KSL-opintokeskuksen jäsenjärjestöjen tilaisuuksissa.

Hankkeeseen kuuluu Paiskaa tassua -kampanjan lisäksi kaikille avoimia SivistysSilta-työpajoja. Vastakkainasettelun ja sivistyneen kohtaamisen teemat näkyvät toiminnallisissa draama- ja valokuvaustyöpajoissa syksyllä. SivistysSilta-hanke kestää 15.5.–6.12.2018 ja se toteutetaan Kuluttajaosuustoiminnan säätiön tuella.

Lisätietoa: kulttuurituottaja Kai Artes, kai.artes@ksl.fi tai 040 725 6171

> Tutustu Paiskaa tassua -kampanjaan